Glazenwassers hebben HART voor de zorg

Tijdens de actieweken Hart voor de Zorg, van 6 t/m 17 december 2021, hebben meerdere glazenwassersbedrijven het initiatief genomen om glazenwassers, opdrachtgevers, cliënten en personeel in de zorg een hart onder de riem te steken.

We laten enkele mooie actievoorbeelden zien:

‘Ook dit jaar nemen wij weer deel aan de actieweek ‘Glazenwassers hebben hart voor de zorg’ van Schoonmakend Nederland. Als aftrap zijn onze collega’s op pad gegaan met taart om de vloeren bij een hospice te schrobben. Ja, je leest het goed, niet alleen onze glazenwassers nemen deel aan de actieweek. Ook de specialistische collega’s doen mee!’De komende weken staan er vanuit Novon en Vlietstra Schoonmaak nog meer activiteiten voor ‘Glazenwassers hebben hart voor de zorg’ op de planning.

“‘Dergelijke acties worden enorm gewaardeerd en het versterkt mijns inziens alleen maar de jarenlange samenwerking’. Dit soort hartverwarmende reacties krijgen wij van klanten op onze acties ‘Glazenwassers hebben hart voor de zorg’”, vertelt Peter Rietbroek van  Rietbroek Glas- en Gevelonderhoud uit Rijswijk. “Ook al is het ook dit jaar weer een beetje anders met de actie; de echte kracht zit hem toch in de eenvoud. Bedankt alle kanjers in de zorg. Fijne feestdagen!”

 

Glazenwassers van Knipscheer Infra-Clean  hebben 21 taarten uitgedeeld aan 2 zorgmedewerksters en Inge van Dijk van Woonzorgcentrum Coloriet Laarhof en Laarstaete en kantoor Copernicusstaete in Lelystad. “De bewoners en zorgmedewerkers zien ons normaal alleen als wij de glasbewassing hier uitvoeren. Als blijk van waardering en maatschappelijke betrokkenheid hopen wij dat alle zorgmedewerkers samen met de bewoners nu even de tijd kunnen nemen om te smullen van taart bij de koffie. Extra aandacht in deze kerstperiode voor de ander!”

“Gisteren hebben wij met veel plezier meegedaan aan de actieweek van Schoonmakend Nederland ‘Glazenwassers hebben hart voor de zorg’. We hebben samen met de glazenwassers gebak gebracht bij bewoners van Zorggroep Alliade in Stiens. Zorggroep Alliade is een stichting die zowel basis- als gespecialiseerde zorg biedt in Friesland.” NIVO verzorgt al jaren de glasbewassing, vloerreiniging en sanitair reiniging bij de Zorggroep Alliade. “Onze specialistisch reinigers zijn betrokken en kennen de mensen. Het is mooi te merken dat we herkend worden door de bewoners. We zijn hier om het specialistisch schoonmaakwerk te doen, maar daarnaast zijn we indirect ook een beetje betrokken bij de mensen. Dat is de extra dimensie die dit soort locaties biedt.” In verband met corona is het gebak aangeboden aan enkele bewoners, hoofden en medewerkers van Alliade. Het initiatief werd zeer goed ontvangen.

Doet jouw bedrijf ook mee aan de actieweek ‘Hart voor de zorg’? En wil je jouw actie delen met de bezoekers van Schoonmaakjournaal.nl? Stuur dan jouw foto en tekst aan redactie@schoonmaakjournaal.nl.