Schoonmaakbedrijf Eemsmond over TASKISUM disposable microvezeldoeken: “Slimme keus”

Taskisum-image-hospital-3Sealed Air Diversey Care levert TASKISUM disposable microvezeldoeken aan Schoonmaakbedrijf Eemsmond in Delfzijl. Sindsdien hoeven zij geen microvezeldoeken meer te wassen. Zo besparen zij water en elektriciteit en is het logistieke proces gemakkelijker. Bovendien geven de doeken hetzelfde resultaat als traditionele microvezeldoeken, zo ervaren zij.

Meer gemak in het logistieke proces en besparingen voor het milieu en de portemonnee. Dat klonk John Ridderbos van Schoonmaakbedrijf Eemsmond positief in de oren. Hij stapte over van traditionele microvezel naar disposable TASKISUM-doeken van Sealed Air Diversey Care. Gelukkig wees de praktijk uit dat dat een slimme keus was.

Minstens even goed
Ridderbos: “De disposable doeken werken in de praktijk minstens even goed als de traditionele. Bijkomend voordeel is nu dat we de doeken niet meer hoeven te wassen. Dat scheelt water en stroom. Het afval neemt wel toe, maar dat weegt niet op tegen de andere milieuvoordelen.”

Ook disposable moppen
De disposable microvezelmoppen die Sealed Air Diversey Care ook in het assortiment heeft, leveren minstens zo’n goed resultaat als de doeken. Ze functioneren zelfs niet anders dan traditionele moppen. Dat geldt dus ook voor het resultaat: één TASKISUM-mop is geschikt voor 20 vierkante meter te reinigen oppervlak.

Gehele ruimte schoonmaken
Voor zowel TASKISUM-doeken als -moppen geldt dat de schoonmaker er een hele ruimte mee kan schoonmaken. Pas daarna hoeven deze te worden weggegooid. Daarmee is deze productlijn geschikt voor meer dan alleen vlekverwijdering. Het materiaal kan in gebruik en kwaliteit dus vergeleken worden met niet-disposable microvezel.

Wassen niet meer nodig
Vooral onze objectleider is enthousiast”, vertelt Ridderbos. “Zij merkt dagelijks de voordelen van de disposable doeken, nu zij niet meer elke dag vuile doeken ophaalt en schone rondbrengt. Tegenwoordig worden de doeken – samen met de andere materialen – bij een object aangeleverd. Het logistieke proces is vereenvoudigd.”

Ook centraal wassen is verleden tijd: “Op grote locaties gebruiken wij wasmachines om doeken en moppen te wassen voor hergebruik. Dankzij de disposable doeken hebben wij nu al van één locatie de wasmachine kunnen verwijderen.”

Bijzondere eigenschap
Een bijzondere eigenschap van de TASKISUM-doeken en -moppen is de dichte cellulosekern. Deze kan meer vloeistof verdelen en vasthouden dan een reguliere disposable doek. Stof en vuil hechten aan de doek, zodat bacteriën effectief worden verwijderd. Testen wijzen zelfs uit dat meer dan 99% van de bacteriën verdwijnen. Zo voorkom je kruisbesmetting in kritieke hygiënische gebieden.

Gemak
Ridderbos is daarnaast blij met het gebruiksgemak: “We kunnen onze voorraad beter coördineren. De traditionele doeken verdwenen nog wel eens. Nu weten we: er zijn zoveel doeken nodig en die kun je zo lang gebruiken.” TASKISUM disosable microvezeldoeken zijn droog verpakt en kunnen zowel droog als vochtig worden gebruikt. In het laatste geval gebruiken schoonmaakmedewerkers een sprayflacon.

Met Schoonmaakbedrijf Eemsmond heeft Sealed Air Diversey Care er een ambassadeur bij. Minder watergebruik, minder stroomverbruik, minder logistiek. Directeur Ridderbos is blij met deze besparingen. Tevreden besluit hij: “Het levert vooral veel gemak op in mijn organisatie.”

×