Asito glazenwassers bezorgen zieke kinderen bijzondere dag

Schoonmaakjournaal - Asito glazenwassers superheldenOp 26 april hebben de glazenwassers van Asito als superhelden de ramen gewassen bij de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. De glazenwassers waren verkleed en hebben de ramen van de kinderafdeling schoongemaakt. Rinus Keizer, projectleider Glas Gevel Unit van Asito: “Ik vond het geweldig, wat mooi dat we dit hebben gedaan! Vandaag hebben we een glimlach op de gezichten van deze kinderen getoverd. Dat is toch het mooiste wat er is.”

Verkleed als Spiderman, Iron Man, Captain America en Batman hebben de glazenwassers geprobeerd om de zieke kinderen een bijzondere dag te bezorgen, eventjes zonder zorgen. Ook Brenda Schröder, de schoonmaakkracht op de kinderafdeling, ging voor de gelegenheid verkleed als Mega Mindy. Brenda: “Leuk dit! Ik vond het fantastisch om te doen.”

Op de kaart
Melissa Oude Steenhof, projectleider bij Asito: “Ik vind het mooi dat we dit hier kunnen doen. Asito is nog niet zo lang verantwoordelijk voor de schoonmaak bij Noordwest Ziekenhuisgroep. Op deze manier kunnen we de schoonmaakkrachten ook gelijk op de kaart zetten. We willen graag zichtbaar zijn en een bijdrage leveren aan verbinding.”

Veel blije gezichten
De kinderen vonden het erg leuk, veel blije gezichten en samen met Mega Mindy op de foto. Alle kinderen hebben ook een presentje gekregen van de superhelden. Gerda en Esther, Pedagogisch Medewerkers Noordwest Ziekenhuisgroep: “Juist voor deze kinderen is dit onwijs leuk. Er zaten een aantal jonge kinderen vol verbazing te kijken toen Spiderman ineens de glazen kwam wassen. ‘Wast Spiderman wel vaker glazen?’ vroeg een meisje. Het is een mooi initiatief voor de kinderen, even wat anders.

Geen eenmalige actie
Het idee om verkleed als superheld de ramen te wassen, is niet nieuw. Bij kinderziekenhuizen in het binnen en buitenland werden soortgelijke initiatieven gehouden. Melissa: “Dit is de eerste keer dat Asitoglazenwassers verkleed gaan als superhelden, maar we hebben de pakken niet aangeschaft voor een eenmalige actie. We hopen de superhelden in de toekomst weer in te kunnen zetten.” Gelukkig waren ook de glazenwassers enthousiast, zij gaven aan het zo weer te doen!

Over Asito
Asito is een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland. Dagelijks werken 10.000 kleurrijke vakkrachten verspreid over 50 vestigingen succesvol aan een schone en veilige werk- en leefomgeving. Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en relaties voorop om zo samen tot de meest sociale en duurzame resultaten te komen.

 

×