Stralende schoonmaaksterren schitteren aan de kerstboom

Op sociale media als Facebook en zelfs op LinkedIn barst het van de digitale kerstkaarten en nieuwjaarsgroeten. Schoonmaakjournaal pikte drie opvallende en schitterende sterren aan de schoonmaakkerstboom: de help-armoede-de-wereld-uit-actie van Blinck Schoon, een ludieke kerstgroetfilm van Wecovi en de hartverwarmende actieweken van #GlazenwassersHartZorg.

Actie voor minder bedeelden
“Het is weer december-feestmaand, gezellig met elkaar. Vrienden en familie samen bij de kerstboom waar cadeautjes onder liggen, terwijl er heerlijke hapjes op de tafel staan. Helaas is het niet zo’n feest bij iedereen thuis. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland leven in armoede, deze mensen kunnen in het dagelijks leven al amper de eindjes aan elkaar knopen, laat staan in zo’n dure maand als december. “Daarom hebben we besloten om dit jaar aan onze trouwe en gewaardeerde klanten geen relatiegeschenk te geven, maar namens Blinck Schoon en namens de klant een cadeau aan minderbedeelde mensen in onze samenleving. Wij hebben daarvoor de samenwerking gezocht met Stichting Wensjes in Almere”, vertelt Anton Vinck.

Wat is de missie van deze stichting? En wat deelt Blinck Schoon onder minder bedeelden uit? Lees het hartverwarmende nieuwsbericht via deze link naar de website van Blinck Schoon.

Een kerstboom met toekomst
Wecovi bouwde dit jaar verder aan circulariteit, aan reinigen met water, onder meer met de diamant pad en het Tersano schoonmaaksysteem met gestabiliseerd ozonwater. “Wij geloven in water”, kopte onze redactie het interview met jubilerende Marco Vegers. Ter gelegenheid van kerstmis bouwde het team van Wecovi in 35 seconden een circulaire kerstboom, die geen water behoeft maar wel veel uitstraling heeft.

 

Glazenwassers met een hart voor zorg 
Opnieuw organiseerde AWOG (het kennissegment Alles Weten Over Glazenwassen van ondernemersvereniging OSB) de actieweken Glazenwassers hebben HART voor de zorg. Van 9 tot en met 20 december trokken de glazenwassers en collega’s van Rietbroek, Fortron, Glazenwasserij Van Elten, Rix Dienstverlening erop uit om mensen een warm hart toe te dragen. Een kleine greep uit de prachtige initiatieven.

Fortron bezocht de bewoners van Zuyderland, zorgcentrum Hoogstaete, met frietwagen en muziek. Een geslaagde en dankbare avond, waarop bewoners, bezoekers en medewerkers op heerlijke frietjes en snacks werden getrakteerd en op live muziek. “Veel vrolijke gezichten en lieve woorden van bewoners en zorgpersoneel was het resultaat 😃 Als bedankje werden de mannen naar voren geroepen en door de hele zaal toegezongen!”, blikt Fortron terug. Fortron bouwde meer kerstfeestjes en deelde meer uit.

Het team van Glazenwasserij Van Elten bond een schort voor om te koken voor de bewoners van het Ronald McDonaldhuis Sophia Rotterdam. Italiaanse andijviestampot, boerenkoolstampot, hutspot en zoeteaardappel-prei-geitenkaas-walnotenstampot, sambalspekjes en rookworst. “Zoooo lekker volgens de bewoners, zij waren ons echt heel dankbaar. #keepingfamilyclose”, schrijft Karin van Elten van b2b glazenwasserij uit Rotterdam in haar post op LinkedIn.

Het kleine team van Int-Ext Glasbewassing uit het Noordhollandse De Goorn pakte krachtig uit bij woonzorglocatie Oudtburgh in Bergen. “Leuke dag bij Oudtburgh. Servetten vouwen, helpen met bedienen en drankjes serveren voor de bewoners. Afgesloten met champagne voor de bewoners. Zelf ook heerlijk mee gegeten. Leuke dag”, concludeert Michel de Reus. Check zijn outfit. Clicktip!

Een ouderwets en gezellig middagje bingo spelen: de glazenwassers van ACW organiseerden dat bij en met zorginstelling De Klepperwei in Rhoon. “De bewoners en onze glazenwassers hebben een leuke middag gehad! Mooi om op deze manier een bijdrage te leveren aan de actieweek Glazenwassers hebben ♥️ voor de zorg”, meldt Marisja Bevaart. De 52-jarige ACW is een landelijke specialist in glas- en gevelreiniging en nog steeds een 100% familiebedrijf, onder leiding van de 2e generatie Van Pelt.

Ook ClearAll, Rix Dienstverlening, initiatiefnemer en grondlegger van de actieweken Rietbroek, Asito en andere (specialistische) schoonmaakbedrijven kwamen in actie voor GlazenwassersHartZorg. De serie korte impressies zie je op deze nieuwspagina van OSB.

Tot slot 1 minuut deze hartverwarmende tranentrekker:

 

Premium

Schoonmaken na lockdown: hygiënisch veilig is het nieuwe schoon

Hygiëne, veiligheid, vertrouwen: opnieuw ‘zoomt’ Vileda Professional via een kort, krachtig en waardevol webinar...