Huub Kattenpoel van Kleentec over co-creatie Innovi: “Samen bijdragen aan verbeteringen reinigingsproces”

“Ik omring me graag met ondernemers die innovatief zijn, die denken in oplossingen om processen te verbeteren.” Business unit directeur van Kleentec, Huub Kattenpoel, noemt als voorbeeld Gerrit Visser, directeur/eigenaar van Innovi, een bedrijf in groenereinigingsoplossingen als stoom- en droogijstechnologie. Kleentec en Innovi werken samen om het hygiëne-kwaliteitsniveau bij bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie te verhogen.

“Onze samenwerking bestaat onder meer uit het afnemen van stoomreiniging”, vertelt Huub verder. “Ik ben zelf ruim een half jaar werkzaam bij Kleentec, voordat ik hier kwam werken, werden er al zaken met Innovi gedaan.” Kleentec verzorgt schoonmaakonderhoud in de voedingsmiddelenindustrie. In een productieomgeving is vaak natte (schuim)reiniging en aansluitend desinfectie nodig om de werkomgeving schoon te maken. Een andere manier van reinigen, waarbij niet of nauwelijks water wordt ingezet, is stoomreiniging.

“Bedrijven bevinden zich vaak in een spagaat”

Inzet stoomreiniging
“De samenwerking met Innovi kunnen we nog verder laten groeien. Gerrit en ik zijn samen aan het ontdekken wat we kunnen oppakken. Bij Kleentec zetten wij bijvoorbeeld stoom in een bakkerij-omgeving in, daar waar geen water gebruikt mag worden. Met stoom verwijder je het vastgehechte vuil, eenvoudig en snel. Bovendien levert het vaak een betere schoonmaakkwaliteit op dan met andere handmatige reinigingsmethoden.”

Kwaliteit versus kosten
“Op dit moment loopt er een traject in een productie-omgeving waar men de schoonmaakkwaliteit op een hoger niveau wil brengen”, legt Huub uit. “Stoom levert hier echt een goede bijdrage aan. De afweging is nu kosten versus kwaliteit. De aanschaf van een stoomreinigingsunit is duurder dan handmatig reinigen. Maar de schoonmaakkwaliteit is beter en met stoom reinigen is bovendien sneller, gemakkelijker en levert een besparing aan water, energie en personeelskosten op. Deze discussie horen we vaker. Bedrijven bevinden zich vaak in een spagaat. Men wil het kwaliteitsniveau van hygiëne verbeteren. Met handmatige reiniging behalen ze een acceptabel niveau. Met bijvoorbeeld stoom scoren ze hoger in bepaalde omgevingen. Bij toepassen stoom hoort een investering. Men staat open voor veranderingen maar niet altijd voor het bijbehorende kostenplaatje. Dat begrijpen wij.”

Bekendheid vergroten
“Ik houd ervan mij te omringen met ondernemers die innoveren, bijdragen aan verbeteringen in processen. Gerrit Visser is zo’n ondernemer. We zijn blij met de kennis die hij met ons deelt en die wij kunnen toepassen bij onze opdrachtgevers. Kleentec is marktleider in de voedingsmiddelenindustrie, we zijn alert op nieuwe ontwikkelingen. Onlangs zijn we door Innovi geïnformeerd over het reinigen met enzymen. Een aanvulling in groen reinigen. We gaan bekijken of en hoe we deze biotechnologie bij onze opdrachten kunnen toepassen.”

“Mijn ervaringen met Innovi zelf zijn goed. Het bedrijf levert kwalitatief goede machines met daarbij echte service. Gerrit Visser verzorgt een traject van A tot Z zorgvuldig. Hij geeft professioneel advies, begeleiding, training en samen met zijn team goede nazorg. Ze zijn onze partner tijdens het hele proces. Dat typeert Innovi en spreekt mij aan”, besluit Huub.

×