Zesde Asito groep vliegtuigschoonmaak geslaagd

juni 24, 2017 in Schoonmaakmensen

Schoonmaakjournaal Asito vliegtuigschoonmaak - geslaagde groep 6Schoonmaak is een vak. Dat bewijzen de verschillende takken van schoonmaak. Schoonmaken in een ziekenhuis of schoonmaken in een vliegtuig is niet met elkaar te vergelijken. Er is sinds kort een speciale opleiding vliegtuigschoonmaak. Schoonmaakkrachten die de opleiding volgen, doen de Basisvakopleiding Schoonmaak, inclusief de aanvullende module vliegtuigschoonmaak. Wim d’Hont, Duty Manager van Asito: “De deelnemers zijn ontzettend enthousiast over deze training. Het is een mooie en formele bevestiging van hun expertise als vliegtuigschoonmaakkracht.” De opleiding is populair. De opleiding is populair; de zesde groep medewerkers is vandaag, 23 juni, geslaagd.

Extra speciaal aan de opleiding is dat de opleiding intern gevolgd wordt. Dit houdt in dat Asito medewerkers hun collega’s lesgeven. Deze medewerkers hebben hiervoor een train-the-trainer opleiding gevolgd, en verzorgen ook de inleerdiensten voor nieuwe medewerkers. Asito heeft voor de opleiding een eigen opleidingsboek ontwikkeld. Het examen wordt door de RAS afgenomen. Samen met de RAS heeft Asito de eind- en toets termen ontwikkeld. De RAS heeft zelf examinatoren opgeleid. Wim: “We willen het signaal geven naar de klant en naar onze medewerkers dat er serieus wordt nagedacht over opleidingen van onze schoonmaakkrachten.”

Het examen wordt afgenomen in een beschikbaar vliegtuig. Er is dus geen apart vliegtuig beschikbaar voor het examen. Het vliegtuig moet na het examen de lucht weer in kunnen.

Over Asito
Asito is een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland. Dagelijks werken 10.000 kleurrijke vakkrachten verspreid over 50 vestigingen succesvol aan een schone en veilige werk- en leefomgeving. Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en relaties voorop om zo samen tot de meest sociale en duurzame resultaten te komen.

Delen