Studie Plan Nederland en Hans Weeren – Facilitair lanceren nieuw opleidingsplan

mei 28, 2018 in Innovaties, Schoonmaakmensen

De Viva!Zorggroep, met 25 vestigingen in Noord Holland, is een organisatie met veelal eigendienstmedewerkers. Deze medewerkers worden op het gebied van specialisme aangevuld en ondersteund door de schoonmaakexperts van HW- Facilitair. Door deze unieke samenwerking is er een geheel nieuw opleidingsplan gelanceerd in samenwerking met Studie Plan Nederland.

 

De modules basisopleiding en gezondheidszorg zijn samengevoegd in een op maat geschreven trainingsprogramma en heeft als doel iedere eigen dienstmedewerker te scholen op zijn of haar facilitaire vakgebied. Operationeel manager Celeste Koster van HW- Facilitair omschrijft de samenwerking als “zeer doelgericht voor alle deelnemers, waar onderwerpen op het gebied van hygiëne, gastvrijheid, veiligheid en efficiëntie ruimschoots aan bod komen”.

Eerste successen
Afgelopen mei zijn de eerste groepen succesvol getraind en getoetst en zullen alle 300 medewerkers deze unieke training gedurende het jaar gaan volgen. Daarnaast wordt voor meer dan 400 zorgmedewerkers via een gerichte workshop het schoonmaken in de gezondheidszorg bijgebracht. De directie van Viva!Zorggroep heeft voor deze opzet gekozen om ervoor te zorgen dat de eigen dienstmedewerkers en de zorgmedewerkers naadloos kunnen samenwerken bij calamiteiten op het gebied van schoonmaak.

“Kennis is macht en samenwerken is essentieel”, zegt Marcel van Leen van Studie Plan Nederland. “Door deze unieke aanpak en samenwerking tussen HW- Facilitair, de Viva!Zorggroep en Studie Plan Nederland zijn we erin geslaagd om de uitvoerders in schoonmaak en zorg samen te laten werken. We merken dat de zorgmedewerkers in weekenden, op feestdagen en bij calamiteiten in eerste instantie zelf schoonmaakwerkzaamheden dienen uit te voeren. Met de verkregen kennis in onze workshopversie zien we een duidelijke win-winsituatie. Niet voor niets is de slogan van Studie Plan Nederland leren door doen.”

Meer informatie: www.hansweeren.nl en www.studieplannederland.nl

Delen