Raja Felgata: ambassadeur van Nationaal Integratiediner 2013

juni 12, 2013 in Schoonmaakmensen, Nationaal Integratiediner

NID2013 - Raja Felgata ambassadeurRaja Felgata, initiator en hoofdredacteur van De Kleurrijke Lijst, is ambassadeur geworden van het Nationaal Integratiediner. Het Nationaal Integratiediner is een initiatief van schoonmaakorganisatie Asito en is gericht op het vieren van verschillen tussen mensen en het wegnemen van vooroordelen. Op 10 oktober doen naar verwachting 15.000 mensen van honderden organisaties mee met dit initiatief.

Raja Felgata: “In de Kleurrijke Lijst staan 101 kleurrijke vrouwen en 101 kleurrijke mannen. Deze lijst laat zien dat al deze verschillende mensen een verrijking zijn voor Nederland. Alleen als we de verschillen tussen mensen als iets positiefs zien, kunnen we het volle potentieel van de diversiteit die Nederland rijk is benutten. Het Nationaal Integratiediner brengt mensen van verschillende achtergronden samen en laat hen hun verschillen vieren. Op die manier worden vooroordelen weggenomen. Niet alleen vooroordelen rondom culturen, maar ook op allerlei andere vlakken. De Kleurrijke Lijst zoekt de verbinding en geeft platform aan inspirators en talent. Op dat vlak hebben Het Nationaal Integratiediner en De Kleurrijke Lijst raakvlakken. Ik ben trots dat ik een van de vele kleurrijke gezichten mag zijn voor dit diner.”

Het Nationaal Integratiediner
Het Nationaal Integratiediner wordt op donderdag 10 oktober voor de derde keer georganiseerd. In 2012 deden 7000 mensen mee van meer dan 150 bedrijven, scholen, gemeenten en andere instellingen. Dit jaar worden 15.000 deelnemers verwacht.  Alle organisaties die de diversiteit in hun personeelsbestand beter willen benutten, verbindingen willen leggen met zakelijke relaties, de relatie tussen leerlingen en de buurt willen verbeteren of op een andere manier de verschillen tussen (groepen) mensen willen vieren, zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.

Meer informatie: www.dekleurrijkelijst.com en www.nationaalintegratiediner.nl

 

Delen