Opleiden zelfstandige werknemers sleutel tot succes B2-Cleaning

oktober 27, 2017 in Schoonmaakmensen

B2 Cleaning teamfotoB2-Cleaning is succesvol door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zelfstandig te laten werken. Door opleidingen aan te bieden, zijn de eigen medewerkers in staat om zelfstandig te werken met de nieuwste technologieën. Hierdoor wordt flexibel, inzichtelijk en transparant gewerkt. “We maken niet beter schoon dan andere partijen, maar het plezier dat wij hebben en de respectvolle manier waarop wij met elkaar omgaan. Dat maakt bij ons het verschil”, aldus Hemradj Badloe, algemeen directeur van B2-Cleaning.

Met de overname van het failliete schoonmaakbedrijf Vrolijk en de aanstelling van Hemradj Badloe als algemeen directeur in augustus 2017 is er het afgelopen jaar veel veranderd binnen B2-Cleaning. In korte tijd was de integratie tussen beide ondernemingen geslaagd en stond er een duidelijke organisatiestructuur. “Deze structuur zorgt voor organische groei, voor zowel het bedrijf als onze medewerkers”, stelt Badloe.

Kwaliteit en vertrouwen
De ambitie om samen met de medewerkers te groeien, is terug te zien in de kernwaarden die B2-Cleaning nastreeft: kwaliteit leveren en samen met opdrachtgevers medewerkers vertrouwen. Door de medewerkers opleidingen aan te bieden en te laten werken met de nieuwste technologieën, voorziet B2-Cleaning haar opdrachtgevers van een professionele en flexibele aanpak. Zo maakt B2-Cleaning gebruik van een app, waarmee haar opdrachtgevers allerlei soorten klachten, wensen, storingen en informatie ter plekke kunnen doorgeven.

Afstand tot arbeidsmarkt
Door middel van social return biedt B2-Cleaning mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te werken. Door de medewerkers verschillende opleidingen aan te bieden, kunnen zij vervolgens zelfstandig en met plezier werken bij de opdrachtgever. Dit heeft ertoe geleid dat 15% tot 20% van het personeelsbestand van B2-Cleaning in eerste instantie een afstand tot de arbeidsmarkt had. “Het behalen van het eerste diploma, maakt het dat onze medewerkers op hun vrije zaterdag op kantoor opleidingen komen volgen”, aldus Badloe.

Werk- in plaats van baangarantie
Om samen met haar opdrachtgevers de schoonmaakprocessen zo goed mogelijk in te kunnen richten, is het van belang dat organisaties als B2-Cleaning dicht op de bedrijfsprocessen van haar klanten zitten. “Doordat we bij een aantal opdrachtgevers bijna wekelijks een-op-een zitten om hierover te discussiëren, verandert onze rol in principe van leverancier naar partner”, stelt Badloe.

B2-Cleaning verzamelt door middel van de applicatie data, die door de medewerkers omgezet wordt tot operationele toepassingen. Hierdoor is B2-Cleaning in staat om direct te reageren op de wensen van de opdrachtgever. “Door de crisis werden wij genoodzaakt om heel erg flexibel om te gaan met ons personeel. In het omzetten van data naar operationele toepassingen, lopen wij voorop”, vertelt Badloe. Ook voor de medewerkers is het implementeren van nieuwe mogelijkheden om het personeel in te zetten voordelig. B2-Cleaning streeft naar werkgarantie in plaats van baangarantie voor de medewerkers.

Big Improvement Day
De ambitieuze en leergierige houding van B2-Cleaning zorgde de afgelopen jaren voor een hoge klanttevredenheid bij haar opdrachtgevers. Deze hoge klanttevredenheid resulteerde in vele samenwerkingen, die volgden vanuit diverse referenties, waardoor reclame maken voor B2- Cleaning nauwelijks nodig is. Deze hands-on mentaliteit, waarbij medewerkers uit zichzelf willen bijleren en leverancier en opdrachtgever samen kijken naar wat de mogelijkheden zijn, valt terug te zien in het partnerschap tussen B2-Cleaning en de Big Improvement Day.

Met het recente partnerschap met de Big Improvement Day hoopt B2-Cleaning de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Badloe tot slot: “We geloven erin dat onze medewerkers ergens een verschil kunnen maken en wij zien deze gedachtegang terug bij de Big Improvement Day. Als je wilt werken met een partij die ook echt plezier en passie  heeft bij wat ze doen, dan passen wij heel mooi bij elkaar.”

Gerelateerd artikel: failliete Vrolijk Special Cleaning maakt doorstart

 

 

Delen