José de Bock verovert titel Asito Schoonmaakkracht 2018 met passie voor het vak

juni 23, 2018 in Schoonmaakmensen

José de Bock is verkozen tot Asito Schoonmaakkracht van het Jaar 2018. Uit de vijf overgebleven finalisten maakte zij de meeste indruk op de jury. José maakt schoon op twee basisscholen in Baarlo, Limburg. Ze laat daar dagelijks zien met passie haar vak uit te oefenen. Zowel de leerkrachten als de kinderen van de school lopen weg met José. De jury ziet in haar het perfecte visitekaartje voor het schoonmaakvak.

Tijdens de finale kregen de finalisten drie opdrachten, waarmee ze konden laten zien een echte ambassadeur te zijn voor het schoonmaakvak. Trots, vakkennis en de wil om mensen te verbinden stonden centraal bij de verkiezing. José scoorde het beste op deze fronten, niet alleen door haar eigen antwoorden, maar ook door haar hulpvaardigheid richting andere kandidaten.

De verkiezing
Van Asito’s 10.000 schoonmaakkrachten werden 112 mensen genomineerd door hun klant, leidinggevende of collega. Uit deze groep werden 15 mensen geselecteerd voor de halve finale, die inmiddels traditiegetrouw wordt gehouden in het stadion van Heracles Almelo. Uit deze halve finale zijn vijf finalisten gekozen. Deze zijn allen bezocht op hun werklocatie door de jury en mochten tijdens de finaledag nog een laatste maal laten zien waarom zij de beste kandidaat zijn.

Asito organiseerde deze verkiezing voor de negende keer. Doel van de Schoonmaakkracht van het Jaar-verkiezing is, naast de waardering voor de medewerkers, om het vak schoonmaken en de mensen die dit belangrijke werk uitvoeren, positief voor het voetlicht te brengen. Schoonmaak is een ondergewaardeerd vak en schoonmakers krijgen lang niet altijd de waardering die ze verdienen.

Over Asito
Asito is een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland. Dagelijks werken 10.000 kleurrijke vakkrachten verspreid over vijftig vestigingen succesvol aan een schone en veilige werk- en leefomgeving. Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en relaties voorop om zo samen tot de meest sociale en duurzame resultaten te komen.

Wie waren de vijf finalisten voor de Schoonmaker van het Jaar-verkiezing?

Froanne, Rabia, Tatiana, José en Kitty in finale Asito Schoonmaakkracht van het Jaar

Delen