Eerste groep Asito Taalmaatjes geslaagd

juni 27, 2017 in Schoonmaakmensen

ASchoonmaakjournaal Asito taalmaatjes groep 1sito tekende in 2015 het Taalakkoord. In het kader van dit akkoord kunnen Asito-medewerkers zich aanmelden om Taalmaatje te worden. De eerste groep Taalmaatjes is nu geslaagd: 10 Asito-medewerkers mogen zich Taalmaatje noemen. Ida van Nierop: “Iedereen verdient het om zich zelfstandig te kunnen redden in onze samenleving. Om hieraan een bijdrage te mogen leveren, is heel bijzonder.”

Een Taalmaatje begeleidt iemand op een coachende manier op het gebied van taal: basisvaardigheden of thema’s als werk, financiën en ouderbetrokkenheid. Asito-medewerkers hebben een tweedaagse basistraining gevolgd om Taalmaatje te kunnen worden.

Miljoenen mensen
In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen boven de 16 jaar moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Twee derde van deze groep mensen heeft de Nederlandse afkomst. Een op de negen mensen in Nederland is laaggeletterd. Dit betekent dat ze grote moeite hebben met taal, bijvoorbeeld met straatborden lezen, pinnen of solliciteren kan voor hen moeilijk zijn.

Hulp
Als Taalmaatje word je gekoppeld aan iemand die hulp nodig heeft in taal. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld hulp krijgen met het lezen van brieven van de gemeente of bij het volgen van een training.

Over Asito
Asito is een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland. Dagelijks werken 10.000 kleurrijke vakkrachten verspreid over 50 vestigingen succesvol aan een schone en veilige werk- en leefomgeving. Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en relaties voorop om zo samen tot de meest sociale en duurzame resultaten te komen.

Gerelateerd artikel: Asito ondertekent Taalakkoord met minister Asscher

Delen