Checkyoursafety digitaliseert VCA-proces

juli 11, 2017 in Schoonmaakmensen

Check Your Safety appCheckyoursafety heeft een app ontwikkeld om het huidige VCA-proces te digitaliseren. Simpele voordelen van de app zijn realtime-inzicht in Last Minute Risico Analyse (LMRA), groener werker, VCA-boetes reduceren en gevaren en risico’s op de werkplek, die tot ongevallen kunnen leiden, verkleinen.

De Checkyoursafety app is een oplossing om de verplichte veiligheidsprotocollen (LMRA, TRA en VGWM) digitaal te doorlopen en te documenteren. Dit alles op een eenvoudige, snelle en effectieve wijze.

Ongevallen
Het niet melden van het kleinste ongeval kan de grootste boetes opleveren, boetes va € 4.800,-. De boetes zijn door de app gemakkelijk te vermijden, want het kleinste ongeval of bijna ongeval kan gemakkelijk op project-/werkbasis gemeld worden. Het melden gebeurd door het uploaden van foto’s, een omschrijving en de locatie van het (bijna) ongeval. De input van het (bijna) ongeval kan gebruikt worden bij toolboxmeetings, zodat iedereen weet waar het fout kan gaan en het de volgende keer kunnen voorkomen.

Hoe werkt de app?
De Checkyoursafety App is gemakkelijk te gebruiken. Voor aanvang van het project is het verplicht een LMRA uit te voeren. Dit gebeurt door het project/opdracht op te zoeken door middel van een drop-dow (een balkje dat tevoorschijn komt). Wanneer het juiste project/opdracht aangeklikt is, verschijnen er vragen die eerder door de leidinggevenden zijn ingevuld. De LMRA-vragen kun je alleen beantwoorden met JA of Nee.

De app bevat ook openvragen, dit kan voorkomen bij het digitale Veiligheid Gezondheid Welzijn (VGWM) en Taak Risico Analyse (TRA) formulier. Deze vragen zijn gemaakt en ingevuld door leidinggevenden en moeten ook ingevuld zijn, voordat hun collega de LMRA kan invullen. Na het invullen worden de formulieren automatisch gekoppeld aan het project/opdracht, zodat wanneer het bedrijf gecontroleerd wordt op hun VCA papieren zij gemakkelijk alle ingevulde formulieren kunnen laten zien.

Toegevoegde waarde
De Checkyoursafety app houdt u medewerkers scherp op het gebied van veiligheid, zorgt voor soepelere bedrijfsprocessen en reduceert de kansen op ongevallen en de boetes die daarbij horen.

Check de website voor meer informatie: https://www.checkyoursafety.nl/

Delen