Angela (SMB Willems): “Blij dat ik een kans kreeg in de schoonmaak”

oktober 15, 2018 in Schoonmaakmensen

Angela is 26 jaar en werkt als schoonmaakmedewerker bij SMB Willems. Ze is onlangs genomineerd voor de verkiezing van Schoonmaker van het Jaar 2018. En dat is niet voor niets: met haar doorzettingsvermogen laat ze zien wat de winst van inclusief ondernemen is.

Angela werkt op twee buitenschoolse opvanglocaties in Arnhem. Dat ze voor fysiek schoonmaakwerk koos, is niet meteen vanzelfsprekend. Angela mist namelijk een onderarm. “Het is een aangeboren afwijking, die maar bij 1 op de 10.000 mensen voorkomt”, vertelt Angela. “Maar omdat ik nog een elleboogfunctie heb, kan ik eigenlijk alles, veters strikken, typen, autorijden. Dus eigenlijk heb ik geluk gehad”.

Optimisme
Die positieve instelling maakt Angela een echte doorzetter, ondanks een aantal tegenslagen. “Ik moest helaas stoppen met de hbo-opleiding die ik volgde. Ik heb veel gesolliciteerd, maar ik merk toch dat werkgevers bang zijn dat ik dingen niet kan of langer over het werk doe. Daarom ben ik zo blij dat ik bij SMB Willems toch de kans kreeg om mezelf te bewijzen.”

Kansen die tellen
Angela ontving een uitkering, maar wil daar het liefst helemaal vanaf. “Ik heb echt vanuit huis meegekregen dat je jezelf moet zien te redden en dat je daarvoor hard moet werken.” Die motivatie is de reden dat Angela van haar leidinggevende Evelyn de kans kreeg om bij SMB Willems te komen werken. “Met Kansen die tellen is ons uitgangspunt dat iedereen welkom is”, vertelt Evelyn. “We kijken samen naar wat haalbaar is. Voor Angela kozen we een kleinschalige locatie, waar ze goed contact heeft met de leidsters. Ze heeft zich bij ons echt dubbel en dwars bewezen!”

Schoonmaker van het Jaar
“Ik heb nog veel passies en dromen”, vertelt Angela “Maar ik denk dat daarnaast toch altijd in de schoonmaak blijf werken. Het geeft me rust en het schone resultaat geeft me veel voldoening.” Begin november wordt bekend of Angela één van de vijf finalisten is voor de verkiezing van Schoonmaker van het Jaar 2018. De uitreiking van de award is op 13 december.

Delen