1e groep ISS’ers slaagt voor opleiding SVS TrEx Gezondheidszorg

november 3, 2017 in Schoonmaakmensen

svs02_optOp 22 september hebben de eerste elf ISS’ers hun diploma SVS TrEx Gezondheidszorg ontvangen van SVS directeur Charles Scholte. Daarmee zijn zij de eerste schoonmakers in Nederland die deze nieuwe training met verhoogd niveau succesvol hebben afgerond. Het ziekenhuis Nij Smellinghe is het eerste ziekenhuis in Nederland waarin deze experts hun nieuwe kennis kunnen toepassen. 

De opleiding SVS TrEx Gezondheidszorg is een nieuwe opleiding, gericht op schoonmaakmedewerkers in de gezondheidszorg. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met ISS en SVS waarbij specialisten, zoals deskundige Infectiepreventie van Nij Smellinghe Nynke Schaafsma, hun medewerking hebben verleend. Ook de locatie van deze eerste elf cursisten, ziekenhuis Nij Smellinghe, heeft zich ingezet: al het beeldmateriaal en filmmateriaal voor de opleiding zijn door medewerking van dit ziekenhuis tot stand gekomen.

Duidelijk doel
Met deze opleiding staat niet alleen het verdiepende niveau centraal, maar ook het vervolg en de continuïteit zoals de blijvende coaching en her-instructie middels e-learning. Daarbij komt een jaarlijkse proeve van bekwaamheid, waarmee de noodzakelijke kennis geborgd blijft en de medewerker voorbereid is op diverse audits. Door deze nieuwe opleiding en de continuïteit in de zorg daarna, kunnen ISS’ers met dit diploma een grotere bijdrage leveren in het beperken van ziekenhuisinfecties en het terugdringen van antibioticagebruik. ISS HealthCare zal de tot en met 2018 alle medewerkers en hun leidinggevenden gaan trainen met het nieuwe TrEx programma waarmee alle medewerkers einde 2018 gediplomeerd zijn volgens deze nieuwe standaard.

Delen