Zorgtotaal: prikkel je kennis met deze activiteiten die je niet mag missen

“Elke dag staan meer dan een miljoen mensen weer met hart en ziel voor ons klaar om te zorgen dat wij verzorgd worden, onze medicijnen krijgen, weer gezond worden of het beste uit ons leven kunnen halen. Van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 maart staan onze zorgverleners centraal op Zorgtotaal en Zorg & ICT. De Jaarbeurs Utrecht is het podium van ontwikkelingen en mooie innovaties in de zorg. Kennis en talent staan dit jaar centraal op Zorgtotaal 2019, dat onderdeel is van De week van de zorg. Het is ook niet toevallig dat het onderwerp naadloos aansluit bij het thema van deze week: ’Maak kennis met kunde’, kondigt de beursorganisatie aan.

Prikkel je kennis
Met meer dan 300 presentaties, voorbeelden uit de praktijk en mooie innovaties in de zorg biedt Zorgtotaal een bezoek vol inspiratie en kennis vanuit de kern van de branche. Zorgtotaal is dé vakbeurs voor betere zorg. Gedurende drie dagen staat de vakbeurs garant voor kennis, inspiratie, netwerken en beleving. Het programma is niet alleen gericht op de verpleging en verzorging. Er is ook veel aandacht voor de verschillende disciplines binnen de branche. Zo zijn er ook  interessante sessies voor facilitair, inrichting en omgeving, eten, drinken en gastvrijheid, revalidatie en het management van een zorginstelling. Naast de presentaties kun je ook zelf ervaren in het Praktijklokaal, bezoekt je het InkopersCafé Live en de proef je de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van eten en drinken op het Food Court.

Dit mag je niet missen
Zorgtotaal biedt een programma met meer dan 300 sessies van interessante oplossingen en succesvolle voorbeelden uit de praktijk gericht op verschillende specialisaties binnen de zorg. Van verpleging tot facilitair management en van hospitality tot ICT. Een paar highlights.

Duurzame pop-up store van MVO Nederland
Kom naar de duurzame pop-up store van MVO Nederland en ervaar hoe MVO Nederland-partners zich inzetten om de zorg te verduurzamen! Laat je inspireren door innovatieve en laagdrempelige voorbeelden:

1. Gebruik een werkstation vol ecologische middelen tijdens het schoonmaken.
2. Bekijk duurzame bedrijfskleding. 3. Zie hoe jouw organisatie energie- en waterkosten kan besparen met slimme aanpassingen. 4. Gebruik luchtverfrissers met geurende anti-bacteriële werking voor frissere ruimtes, rustige patiënten en gelukkiger personeel.

MVO Nederland werkt samen met haar partners aan het versnellen van de nieuwe economie: circulair, inclusief, klimaatneutraal en eerlijke handelsketens.

MVO-partners gericht op schoonmaak: Alpheios – ecologische schoonmaaktrolley; Forbo – bacteriewerende Co2neutrale vloer; Urgenda – energiewedstrijd voor zorghuizen; Nedlin Wasservice – reiniging van beddengoed en badgoed; De Berkel Beroepskleding – duurzame bedrijfskleding; Natural Moodmakers – luchtzuiverende geurinstallatie;Pharmafilter – filter met afvalconcept; Suez – SZA Vat van gerecylcled plastic.

Voor jou uitgelichte presentaties
Vier highlights uit het uitgebreid inhoudelijke programma met meer dan 300 presentaties verspreid over 19 theaters:

Laundry Expert: onderscheiden met wassen, hoe doe je dat?
Dinand Kiezebrink, directeur bij Laundry Use
“Een wastrommel zit niet alleen vol met was, het zit ook propvol persoonlijke verhalen. De was is in geen enkele sector zo persoonlijk als in de zorg. Als zorginstelling kunt u zich onderscheiden met een innovatieve en professionele in-house-wasserij en gegarandeerde schone was verzorgen. Zorgeloos wassen met de helden van de Laundry Experts.”
Kijk voor meer informatie op: https://www.zorgtotaal.nl/seminar/W206

Andere interessante sessies:
1. ZTTKlantbeleving en de zorg: kan dat samengaan?
https://www.zorgtotaal.nl/seminar/X104
2. Deal2Heal
https://www.zorgtotaal.nl/seminar/W306
3. Data Science meer Waarde in de Zorg
https://www.zorgtotaal.nl/seminar/Q304

En drie niet te missen programma’s en activiteiten
1. InkopersCafé Live
Onder redactie van InkopersCafé wordt een aantal actuele vraagstukken verder uitgediept in het InkopersCafé Live.
2. Het Beleefplein
Kruip in de huid van uw patiënt op het beleefplein. Hoe ervaart jouw patiënt of cliënt nieuwe ontwikkelingen? Op het beleefplein ben je even de patiënt en ervaar je zelf de toepassing van nieuwe producten. Van interactieve fietsroutes tot het proeven van innamegel, knuffelrobots en avatars tegen eenzaamheid.
3. Ontdekkingsreis naar de toekomst
Netwerken in de VIP en Netwerklounge en kennis opdoen op het Verenigingenplein, het Duurzaamheidsplein en de Ontdekkingsreis naar de toekomst maken, die beroepsvereniging FMGezondheidszorg organiseert.

Computable Future Lab
Ben je op zoek naar innovatieve methoden om de zorg te verbeteren? Dan kun je op  Zorg & ICT je hart ophalen. In het Computable Future Lab maak je kennis met zorginstellingen en start-ups die graag hun innovaties met je delen. Je treft er onder andere Siza Academy Ons Dorp, Sint Maartenskliniek, Maasstad Ziekenhuis, Evean en Zuyderland. Het Computable Future Lab is een onderdeel van Zorg & ICT, deze kunt u ook bezoeken met uw toegangsbewijs van Zorgtotaal.

Mis de vakbeurs voor zorgprofessionals niet en prikkel jouw talent op Zorgtotaal van 12 tot 14 maart in Jaarbeurs Utrecht. Aanmelden is gratis!

Leestips
Ons redactieteam exclusief in gesprek met:

Alpheios op Zorgtotaal: “In control komen is echt essentieel voor zorgorganisatie”
Boma op Zorgtotaal: “Onze jarenlange ervaring maakt ons tot specialist in hygiëne en zorg” 
FMGezondheidszorg op Zorgtotaal: Interactie met ontdekkingsreis: FMGezondheidszorg verbindt heden met toekomst facilitair en zorg 

 

×