Wecoline Americo’s Full CycleTM vloerpads bekroond met twee awards

Wecoline pads by AmericoAmerico Manufacturing Co. heeft twee gerenommeerde awards met haar innovatieve Full CycleTM vloerpads gewonnen Een bekroning op het vele werk en jarenlange onderzoek, dat Americo heeft gedaan en nog steeds doet in haar missie om producten te fabriceren, die het milieu zo min mogelijk belasten. Als prefered partner van Americo voor de Europese markt en leverancier van de Full CycleTM Wecoline pads by Americo is Wecoline bijzonder trots op deze erkenning.

Tijdens de ISSA/Interclean-beurs in Noord-Amerika (Orlanda – Florida) ontving Americo op 7 november de ISSA Innovation Award 2014. Een van de meest prestigieuze prijzen in de schoonmaakbranche. Het winnen van ISSA Innovation Award is een erkenning door de branche. Dit jaar telde het ISSA Innovation Award-programma maar liefst 50 inzendingen van primeurs waar distributeurs, groothandels en facilitair dienstverleners hun stem op uitbrachten. In de categorie Benodigdheden werd Americo met haar Full CycleTM pads uitgeroepen tot winnaar van de ISSA Innovation Award 2014.

NISSCO
Ook heeft Americo de Sustainability Award 2014 van de NISSCO (National Independent Sanitary Supply Companies) inkoopgroep in ontvangst mogen nemen. NISSCO President Mark Bozich verkondigde: “In een tijd, waarin aan alle kanten bespaard wordt en er vaak een lagere kwaliteit materialen wordt gebruikt, is het moeilijk om vloerpads te differentiëren. Americo is een andere weg ingeslagen en heeft deze trend omgedraaid. Hiermee geven ze de distributeur een middel om zich te onderscheiden.”

Trots
Wecoline is uitermate trots dat Americo deze erkenning en beloning in ontvangst heeft mogen nemen. Een kroon op het werk van Americo die Full CycleTM heeft ontwikkeld. Zoals Derik Landman, marketing & sales director van Wecoline zelf omschrijft: “De Americo Full CycleTM vloerpads voldoen aan de hoogste normen en hebben de kleinst mogelijke impact op het milieu. Dat is een voordeel voor ons allemaal.”

Innovatie
Americo produceert al meer dan 10 jaar basismateriaal voor vloerpads, gemaakt van 100% gerecyclede vezels en harsen op waterbasis, en ontwikkelde onlangs de innovatieve Full CycleTM formule. Deze unieke formule zorgt ervoor dat de vloerpad gaat composteren in slechts een fractie van de tijd die reguliere, standaard vloerpads hiervoor nodig hebben. De vernieuwde samenstelling verandert niets aan de hoge kwaliteit. Het afbreekproces van de vloerpad begint namelijk pas zodra het product terechtkomt in een actieve microbiële omgeving, zoals een vuilstortplaats. In Europa zijn deze pads verkrijgbaar als Wecoline pads by Americo.

Prefered partner
Sinds 2010 is Wecoline voor de Europese markt prefered partner van Americo. In Zwolle worden van het Americo basismateriaal vloerpads gemaakt. De eerste Full CycleTM Wecoline pads by Americo vloerpads worden al geproduceerd. De gebruikers herkennen ’s werelds meest milieuvriendelijke vloerpad aan het Full CycleTM logo op het etiket.

×