Vluchtelingeneducatie HackYourFuture wint Asito Sociale-Innovatieprijs

Schoonmaakjournaal - Hack the Future - winnaar Asito Sociale InnovatieprijsHackYourFuture heeft de Asito Sociale-Innovatieprijs gewonnen. Deze prijs, onderdeel van Duurzame Dinsdag, is in het leven geroepen om projecten, die mensen op een duurzame manier dichter bij elkaar brengen, voor het voetlicht te brengen. HackYourFuture is een project, dat vluchtelingen met een IT-achtergrond op hun eigen niveau klaarstoomt voor de Nederlandse arbeidsmarkt.

Op Duurzame Dinsdag staan innovatieve en inspirerende ideeën uit de samenleving centraal. Meer dan 500 ideeën zijn overhandigd aan Staatssecretaris Dijksma Tijdens Duurzame Dinsdag 2016 is voor het eerst de Asito Sociale-Innovatieprijs uitgereikt. Naast de zes prijzen rondom het thema milieu is vanaf dit jaar hiermee ook een prijs rondom het thema mensen beschikbaar.

 HackYourFuture
HackYourFuture is een programmeerschool voor vluchtelingen, die vluchtelingen in korte tijd klaarstoomt voor de arbeidsmarkt. Gijs Cortens wil met dit initiatief studenten in een periode van 6 maanden opleiden tot programmeur. Vervolgens probeert HackYourFuture het grootste gedeelte van deze studenten aan werk te helpen, door middel van jobcoaching, seminars en ingang tot een relevant netwerk. Inmiddels nemen 55 studenten deel aan het programma en zijn er plannen om het project internationaal uit te rollen.

Jury
Asito-jurylid Sander Haas: “Als gevolg van de vluchtelingenproblematiek zijn we ons meer bewust van de waarde van projecten, gegroeid vanuit idealisme en innovatiezin, voor en met vluchtelingen. De afgelopen jaren zag de jury al prachtige initiatieven voorbij komen. Erkenning van HackYourFuture is dan ook tevens bedoeld als een compliment voor al die prachtige sociaal-innovatieve initiatieven in Nederland.”

HackYourFuture wint naast een geldbedrag de ondersteuning van Asito om hun project verder te ontwikkelen. De inzet van het netwerk, de kennis en ervaring van Asito rondom dit thema maakt hier deel van uit.

Over Asito
Asito is met 10.000 medewerkers een van de grootste schoonmaakorganisaties van Nederland. Asito zet zich in om integratie, diversiteit en inclusiviteit op de agenda te krijgen in het Nederlandse bedrijfsleven. Met deze prijs vraagt Asito meer aandacht voor de menselijke kant van duurzaamheid.

×