Vanmiddag verkiezing: wie wordt Schoonmaker van het Jaar?

Rogier de Jong van Schoonmaakbedrijf R. Janssen, Sita Pershad van CSU Cleaning Services, Froanne Smeenge van Asito, Wilma Storteboom van Nederrijn Schoonmaak en Sandy Varion van Envida Proper staan vanmiddag op het podium van Klasse Theater in Tilburg. Want daar vindt de verkiezing van Schoonmaker van het Jaar Nederland en België plaats. Spannend!

“Het waren inspirerende bezoeken, waarbij nog eens duidelijk werd wat een prachtig vak schoonmaken is. Mooi om te zien dat er zoveel vakkanjers in de schoonmaak rondlopen”, aldus juryvoorzitter Marjolijn Hoogendam. Dat maakte de keuze er niet gemakkelijker op. De jury beoordeelde de elf Nederlandse halve finalisten op criteria als inzet, betrokkenheid, motivatie, opleiding, ervaring, gastvrijheid, kennis(overdracht), vaardigheden, actief op de werkvloer, plannen en organiseren,  werkprogramma lezen, en de relatie en communicatie met opdrachtgever, leidinggevende en eigen team.

Vijf Nederlandse finalisten
(in alfabetische volgorde)

Crime scene cleaner Roger de Jongh (Schoonmaakbedrijf R. Janssen)
Roger werkt al ruim 17 jaar in de calamiteitenreiniging, crime scene cleaning, clean room reiniging en vloerenreiniging. Hij is zeer loyaal, pakt alle klussen aan en doet dit altijd met veel enthousiasme. Iedereen wordt vrolijk als Roger er is. Door zijn jarenlange en brede ervaring weet hij iedere klus te klaren, hij zet zich altijd voor de volle 100 procent in en biedt een extra stukje service om de klant tevreden te maken. Roger is een eerlijke, zorgzame en loyale medewerker, met zorg voor de bedrijfsmaterialen. Hij heeft verschillende opleidingen gevolgd en werkt voor verschillende opdrachtgevers, waar hij echt deel uitmaakt van de teams.

Paradepaardje van het ministerie Sita Pershad (CSU)
Al veertig jaar lang werkzaam te zijn in de schoonmaakbranche zorgt Sita onveranderd voor een blinkend schoon resultaat. 39 jaar lang heeft ze bij dezelfde opdrachtgever gewerkt: het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Hier werd ze op handen en voeten gedragen door medewerkers en collega’s, niet alleen omdat ze steengoed is in haar vak, maar ook om haar zorgzaamheid, vrolijkheid, enthousiasme en prachtige glimlach. Jarenlang had zij de eer om de minister-afdeling, het paradepaardje binnen het ministerie, te mogen schoonmaken. De eisen daar zijn torenhoog, maar nooit is er een klacht binnengekomen. Sinds vorig jaar werkt ze bij Aegon en ook daar levert zij hoge schoonmaakkwaliteit en is ze bij iedereen een graag geziene gast.

Motivator Froanne Smeenge (Asito)
De altijd vrolijke Froanne werkt voor Asito op heel moeilijke panden: een aantal grote flatgebouwen in Ede waar de bewoners niet altijd even netjes omgaat met hun woonomgeving. Toch vindt Froanne elke dag de motivatie om te zorgen voor schone flats, samen met haar teamleden die allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De liefde en verbroedering spat van het team af, wat de dames zelfvertrouwen geeft en ze laat groeien in hun ontwikkeling. De schoonmaakplanning is strak, maar Froanne komt altijd met suggesties om het te verbeteren. Ze is vriendelijk voor iedereen, open en eerlijk, waardoor niet alleen haar collega’s, maar ook de bewoners haar enorm waarderen.

Wilma Storteboom van Wilma’s Wervelende WC  Wedstrijd (Nederrijn Schoonmaak)
Sinds vier jaar werkt Wilma in de schoonmaak en ze heeft zich inmiddels opgewerkt naar een geliefde voorvrouw. Ze werkt resultaatgericht én ze gaat in gesprek met de klant over hun wensen en eventuele extra werkzaamheden die ze kan uitvoeren. Ze vindt goede communicatie met de klant dan ook erg belangrijk. Zo heeft ze op een basisschool, samen met de directrice, een zeer creatieve oplossing bedacht voor het alsmaar bevuilde sanitair: De Wilma’s Wervelende WC Wedstrijd. Wie weet de toiletten het schoonst te houden, de jongens of de meisjes? Wilma weet haar collega’s te motiveren en te enthousiasmeren en kan binnen een half uur een heel team bij elkaar krijgen; mensen willen haar graag helpen. Ze werkt altijd met een oprechte glimlach en groet iedereen.

Professional Sandy Varion (Envida Proper)
Voor haar collega’s en voorwerkster staat Sandy altijd klaar om te helpen, gevraagd én ongevraagd. Ook voor de cliënten van de opdrachtgever, mensen met dementie, heeft ze een warm hart. Ze heeft een geweldig professionele instelling en is niet beroerd om extra in te vallen als de nood aan de man is. Voor Sandy is schoonmaken méér dan alleen schoonmaken: ze betrokken bij de kwaliteit van de schoonmaak én het welzijn van de cliënten. Ze heeft het juiste inlevingsvermogen, is leergierig en komt met ideeën en verbeterpunten bij de voorwerkster. De klant is bij Sandy de koning, en dat wordt enorm gewaardeerd. Ze is altijd vrolijk en iedereen heeft groot respect voor haar.

Meer informatie www.goldenserviceawards.be en www.goldenserviceawards.nl.

De Belgische finalisten:

Nancy, Naima, Lydia, Alexandra en Hasan in finale Schoonmaker van het Jaar België

 

×