Vandaag schoonmakers Hilton Rotterdam in actie

hilton-rotterdam-foto-hotelspecials-nlDe schoonmakers van het Hilton-hotel in Rotterdam doen vandaag om 12.00 uur hun eigen Mannequin Challenge: ze gaan stilstaan bij de manier waarop ze de afgelopen jaren door het hotel zijn behandeld. Zo zijn er problemen met de salarisbetaling en is de werkdruk erg hoog.

“Het Hilton verwacht heel veel van ons: we moeten wel kwaliteit leveren, maar in steeds kortere tijd. Dat is toch niet normaal?!”, zegt Ana, schoonmaakster bij het Hilton. “Van dat soort dingen hebben we al jaren last. We zijn er nu klaar mee. Wij willen dat Hilton z’n verantwoordelijkheid neemt.”

Eigen Mannequin Challenge 
Het Hilton heeft vorige week een Mannequin Challenge gedaan met zijn eigen werknemers, maar aan de schoonmakers is niet gevraagd mee te doen. Terwijl zij daar ook al jaren werken. Daarom gaan ze vandaag hun eigen Mannequin Challenge uitvoeren.

Actiejournaal
Op 5 november zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor schoonmakers gestart. Om Nederland te laten zien wat er nog steeds misgaat in de schoonmaaksector, maken schoonmakers gedurende de onderhandelingen zelf ZEEP! Met dit actiejournaal willen ze iedereen laten zien hoe hoog de werkdruk is, dat afspraken niet worden nagekomen en hoe ze worden behandeld als ze zich ziek melden. Zodat de schoonmaakbazen, maar ook opdrachtgevers als Hilton, beseffen dat hun gedrag niet normaal is.

Ook van de Mannequin Challenge doen schoonmaakreporters van ZEEP! verslag. Dit is aanstaande zaterdag vanaf 16.00 uur in het journaal te zien op facebook.com/fnvschoongenoeg.

×