Vandaag meer dan 20.000 mensen aan tafel tijdens Integratiediner

oktober 12, 2017 in Nieuws

Schoonmaakjournaal Nationaal Integratiediner 2017Meer dan 20.000 mensen eten vandaag met elkaar een ontbijt, lunch of diner tijdens het Nationaal Integratiediner 2017. Het NID wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden op meer dan 300 locaties door heel Nederland. Het Nationaal Integratiediner wil vooroordelen in de samenleving bestrijden en wordt georganiseerd door schoonmaakconcern Asito en supermarktketen Dirk van den Broek. Beide bedrijven hebben veel laagopgeleiden en allochtonen in dienst. 

Tijdens de ontbijten, lunches en diners die donderdag 12 oktober de hele dag plaatsvinden, koken en eten mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar. De bereide gerechten leveren gespreksstof op om te praten over sociale en culturele afkomst met als doel het verminderen van discriminatie en onbegrip in de samenleving.

Ruimte voor contact maken
Bij ons is de noodzaak van integratie op de werkvloer heel groot”, verklaart directeur HR Hans van Leeuwen van Asito de oorsprong van het Nationaal Integratiediner. “Op zoek naar manieren om de onderlinge samenwerking te versterken, hebben we in 2011 met elkaar bedacht dat samen eten de snelste en beste manier is om dit voor elkaar te krijgen. Wanneer je voor elkaar kookt en samen eet laat je de ander iets van jezelf zien en ontstaat er makkelijk ruimte voor contact. Het is de snelste manier om vooroordelen te slechten.” 

Jong en oud, arm en rijk
Het Nationaal Integratiediner kiest de afgelopen jaren voor de meest brede aanpak denkbaar: allochtoon/autochtoon, jong/oud, arm/rijk, gezond/ziek of chronisch arbeidsbeperkt zitten vandaag aan tafel met elkaar. Steden waar grote bijeenkomsten worden georganiseerd, zijn onder andere Amsterdam, Rotterdam, Enschede, Almelo, Utrecht, Den Haag en Eindhoven. De meeste locaties worden beschikbaar gesteld door deelnemende bedrijven en (non-profit) organisaties.

Op de foto deelnemers samen aan het ontbijt tijdens het Nationaal Integratiediner, locatie Leiden.

Over Asito
Bij Asito werken 10.000 mensen met meer dan 100 verschillende nationaliteiten. Het schoonmaakconcern is de bedenker van het Nationaal Integratiediner vanuit de behoefte al die verschillende achtergronden zichtbaarder te maken. Zo ontstond het plan om favoriete gerechten uit het land van herkomst voor elkaar te koken en die met elkaar te eten.

Over Dirk van den Broek
Supermarktketen Dirk van den Broek is onderdeel van de Detailresult Groep. De keten telt 119 winkels en 12.000 medewerkers. 

Delen