Vandaag Dag van de Schoonmaker: ruim 50.000 schoonmakers in het zonnetje

Heeft u uw schoonmaker(s) al in het zonnetje gezet? Vandaag, op De Dag van de Schoonmaker, bedanken meer dan 50 bedrijven ruim 50.000 schoonmakers extra voor hun inzet. Door een compliment, een momentje van bezinning of een kadootje. Immers, zij zorgen dagelijks voor een schone omgeving om in te leven, werken en wonen. Zij maken het verschil!

DDvdS 2016 mozaiek

De eerste editie van de landelijke Dag van de Schoonmaker is inmiddels een groot succes: vandaag zetten we ruim 50.000 schoonmakers in het hele land in de schijnwerpers. De schoonmaakbranche bundelt voor alle schoonmakers de krachten om op deze dag de schoonmaker in de spotlight te zetten. In deze unieke samenwerking gaan de bedrijfsbelangen voor een dag naar een tweede plaats en zetten de schoonmaakbedrijven collectief de schoonmaker op de eerste plaats. 

Groot succes
“Dat er behoefte is om de waardering naar onze schoonmakers hardop uit te spreken, blijkt wel uit het enthousiasme voor deze dag. Van groot tot klein, van schoonmaakbedrijf tot uitzendorganisatie, meer dan 50 bedrijven hebben zich verbonden aan De Dag van de Schoonmaker. En wellicht zijn er nog veel meer bedrijven die juist op deze dag hun schoonmakers bedanken voor hun tomeloze inzet”, reageren Greg Klaver van HECTAS Facility Services en Margot van Leijen van Hago Zorg enthousiast.

Social media
Wie De Dag van de Schoonmaker wil volgen, kan de website www.dedagvandeschoonmaker.nl raadplegen. Of het Twitter-account @ddvdsm of de Facebook-pagina: www.facebook.com/dedagvandeschoonmaker. Op de company-page van De Dag van de Schoonmaker op LinkedIn schitteren de logo’s van alle deelnemende schoonmaakbedrijven.

Over De Dag van de Schoonmaker
De Internationale dag van de Schoonmaker vindt zijn oorsprong in Los Angeles. Op 15 juni 1990, inmiddels 26 jaar geleden, gingen de schoonmakers daar de straat op voor een demonstratie. Er werd ingezet op betere arbeidsvoorwaarden voor de schoonmaakbranche. Sindsdien wordt ieder jaar op 15 juni deze demonstratie herdacht op de Internationale Dag van Rechtvaardigheid van de Schoonmaker. Er wordt stilgestaan bij het werk en de arbeidsvoorwaarden van schoonmakers. Ook in Nederland staan we hierbij stil. Daarom vieren we op 15 juni De Dag van de Schoonmaker. Op feestelijke wijze creëren we een podium voor onze schoonmakers. Zij verdienen dat podium, zij verdienen het om in het zonnetje te staan. Immers, zij maken het verschil!

 

×