Vakvrouw Gré Ottens is 10e Asito Schoonmaakkracht 2019

Op de Dag van de Schoonmaker is Gré Ottens Asito Schoonmaakkracht 2019 geworden. Van de 10.000 schoonmaakkrachten die Asito rijk is, koos de jury voor Gré vanwege haar tomeloze inzet, creativiteit, passie voor het schoonmaakvak en de verbindende rol die zijn op haar pand inneemt. Gré werkt bij basisschool De Huifkar in Ten Boer. Haar collega’s, de klant en haar leidinggevenden prijzen Gré voor haar zelfstandigheid en probleemoplossend vermogen. Zo schreef zij op haar basisschool een wedstrijd uit voor de ‘stoere jongen die iedere dag naast de pot plast’, met als hoofdprijs een weekje meepoetsen. Het probleem was per direct opgelost.

Het was de tiende keer dat Asito de titel Schoonmaakkracht van het Jaar uitreikte. Voor deze gelegenheid waren oud-winnaars en -winnaressen uitgenodigd om aanwezig te zijn en gezamenlijk de vakjury te vormen. Een van de voormalig winnaressen, Miwa van Buul, vloog zelfs speciaal vanuit haar huidige woonplaats Warschau naar Nederland om aanwezig te zijn.

Op zoek naar de A-factor
In de finale stonden naast Gré nog vier kandidaten. Zij waren uit tientallen nominaties gekozen om kans te maken op de titel Asito Schoonmaakkracht van het Jaar. Tijdens deze spannende wedstrijd ging Asito op zoek naar de A-factor (de Asito-factor) onder de schoonmaakkrachten. Klanten en objectleiders konden hun schoonmaaktoppers tijdens de selectiedagen nomineren voor de halve finale. Vijftien schoonmaakkrachten zijn uiteindelijk uitgenodigd voor de halve finale, waarvan er vijf zijn doorgegaan naar de finale.

Leestip:

Sander Haas over 10 jaar Asito Schoonmaakkracht van het Jaar: “De trots giert eruit”

 

×