Unieke samenwerking Resto VanHarte en Nationaal Integratiediner

augustus 18, 2015 in Nieuws, Nationaal Integratiediner

Integratiediner - Resto van HarteResto VanHarte en het Nationaal Integratiediner gaan dit jaar op grote schaal samenwerken. Niet alleen zullen twintig Resto’s op of rondom 8 oktober een Nationaal Integratiediner organiseren, ook zullen er gezamenlijk enkele ‘hotspots’ met honderden gasten worden opgezet.

Rob Kars van Resto VanHarte: “De doelstelling van het Nationaal Integratiediner en die van Resto VanHarte sluiten prima op elkaar aan. Wij delen de ambitie om het Integratiediner uit te laten groeien tot een nationale feestdag en we willen graag helpen het Integratiediner tot een nog groter succes te maken.”

Ron Steenkuijl, initiatiefnemer van het Nationaal Integratiediner en directielid bij Asito: “Asito wil met het Nationaal Integratiediner zoveel mogelijk mensen met verschillende achtergronden verbinden. De samenwerking met Resto VanHarte helpt het initiatief een volgende stap te maken. Hun faciliteiten, netwerk en bovenal hun gelijksoortige doelstelling helpen ons om verder te groeien.”

Tijdens het Nationaal Integratiediner bij Resto VanHarte kunnen de gasten genieten van een multiculturele maaltijd. Iedere organisatie die ook verbindingen wil leggen, kan meedoen met het Nationaal Integratiediner. Samen met Resto VanHarte, samen met Asito of in hun eigen organisatie. Op www.nationaalintegratiediner.nl is meer informatie te vinden.

Over Resto VanHarte
Resto VanHarte is het gezellige buurtrestaurant voor jong en oud. Bij Resto VanHarte staat een lekkere, gezonde en betaalbare maaltijd op het menu. Tegelijkertijd kun je bijpraten met buurtgenoten en ontmoet je allerlei mensen uit de wijk. Regelmatig schuift er een buurtprofessional aan, zoals de wijkagent, en geven wijkorganisaties uitleg. Ook worden er speciale thema-avonden georganiseerd. Resto VanHarte biedt vrijwilligers en stagiairs kansen om aan het werk te gaan.

Over het Nationaal Integratiediner
Tijdens – alweer – het vijfde Nationaal Integratiediner op donderdag 8 oktober 2015 koken duizenden mensen met verschillende achtergronden op honderden locaties gerechten met elkaar en voor elkaar. Een ontspannen en smakelijke manier om elkaars cultuur en achtergronden te ontdekken en om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen. Het Nationaal Integratiediner is een initiatief van Asito en is in vijf jaar uitgegroeid tot een landelijk evenement met 16.000 deelnemers.

Delen