UL-Team breidt uit met nieuwe zorgopleidingen Cure en Care

In de zorg speelt infectiepreventie een essentiële rol, waarmee er een cruciale rol van schoonmaak is weggelegd en dus voor opleidingen. UL-Team, specialist in opleidingen in de facilitaire dienstverlening, heeft haar brede scala aan schoonmaakopleidingen met twee opleidingen uitgebreid: basisopleiding Care Zorgomgeving en basisopleiding Cure Zorgomgeving. Daarmee sluit UL-Team aan bij de recent gelanceerde RAS basisopleiding gezondheidszorg: Care voor verpleeg-/verzorgingstehuis en kliniek, en Cure op het ziekenhuis.

In de zorg speelt infectiepreventie een essentiële rol. In de basisopleiding Care leren medewerkers alle vaardigheden om schoon te maken in ruimten met en zonder cytostatica. Daarnaast leren ze het schoonmaak- en desinfectieproces rondom het norovirus. “Het is een praktische opleiding met veel aandacht voor vaardigheden als desinfectie, cytostatica, norovirus en de verschillen tussen patiëntenkamer/kamer in verpleeghuis”, legt Belinda Dekkers, directeur van UL-Team uit.

De basisopleiding Schoonmaak – Cure zorgomgeving staat voor hygiënische schoonmaak in de overtreffende trap. Belinda: “Schoonmaken in een ziekenhuis vraagt om specifieke kennis en vaardigheden op gebied van handhygiëne, cytostatica, het norovirus en isolatie na een besmetting. Protocollen van de locatie zijn daarom leidend.”

Beide opleidingen voldoen aan de eind- en toetstermen van de Stichting RAS en kunnen worden afgesloten met het branche-erkende RAS-examen. Belinda tot slot: “Voor medewerkers van een eigendienstsituatie passen we de opleiding graag aan de werkwijze van de zorginstelling aan. Een UL-Team-certificaat is de beloning.”

Meer informatie? Klik op deze link naar de nieuwe website van UL-Team

×