Uitspraak over rechtspositie payrolling werknemers

payrolling - foto MultiflexfdFNV Bondgenoten is blij met de uitspraak van de rechter op 27 juni in Den Haag, dat de rechtspositie van werknemers niet verandert als hun bedrijf hen onderbrengt bij een andere (payroll)onderneming. Dit betekent dat het ministerie van Economische Zaken als werkgever verantwoordelijk is voor haar werknemers in payrollcontracten bij AgentschapNL. Zij hebben dezelfde rechten als andere werknemers bij de Rijksoverheid. Een belangrijke uitspraak voor heel veel werknemers die ook een payrollcontract hebben.

Marcel Nuyten, bestuurder FNV Bondgenoten: “Dit is een harde klap voor Payrolling. Deze uitspraak stelt terecht dat mensen die in payrollcontracten terecht komen, dezelfde rechten en zekerheid houden als iedere andere werknemer in het bedrijf waar ze werken. Dit is weer een bevestiging, na eerdere soortgelijke uitspraken, dat de onderneming waarbij feitelijk wordt gewerkt, de werkgever is.  Ook al is er op papier een overeenkomst met een payrollbedrijf.

Dat is goed nieuws voor ongeveer zeshonderd werknemers die via payrolling werken bij het AgentschapNL van het ministerie van Economische Zaken. Zij dreigen als eersten door de overheid op straat te worden gezet. Maar het AgentschapNL van het ministerie is volgens deze uitspraak van de rechter in Den Haag hun werkgever. En niet de payroller waar ze toevallig op de payroll staan. Dat betekent dat deze medewerkers niet zomaar even op straat kunnen worden gezet”.

Lees het hele artikel op FMM.nl

×