Uitbreiding Nordic Swan Ecolabel-certificering voor Greenspeed

Nordic Swan logoDe microvezelmoppen en Handscrubby Flex van Greenspeed, het handelsmerk van MGS International uit Rijswijk, zijn sinds 18 maart gecertificeerd met het Nordic Swan Ecolabel. Daarmee ziet de (inter)nationaal producent en specialist in schoonmaakoplossingen op basis van microvezeltechnologie wederom haar inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en in het bijzonder voor duurzaamheid bevestigd.

Michèl de Bruin, directeur van MGS International, en Nada Handane, marketing- en salescoördinator, zijn trots op het uitbreiden van de certificering in de productrange: “MGS International voldoet aan alle strenge gestelde kwaliteitseisen van het Nordic Ecolabelling-programma, zoals milieu-, kwaliteits-, en gezondheidseisen. Deze criteria promoten dus de meest milieuvriendelijke producten en diensten, maar houden ook rekening met factoren als de vrije handel en evenredigheid.” Het Nordic Swan Ecolabel beoogt meer milieubewust consumeren en daardoor een duurzamere samenleving.

Brede aanpak
Nada Handane: “Wanneer je verduurzaming goed wilt oppakken, moet je het breed aanpakken. Als leverancier/productontwikkelaar voelen we ons verantwoordelijk om het goede voorbeeld te geven en alles op orde te hebben. Daarom namen we in 2012 als eerste producent en specialist in microvezeltechnologie in de Benelux het initiatief om onze microvezeldoeken te certificeren met het Nordic Ecolabel; op 18 maart is deze certificering uitgebreid met dit Ecolabel-certificaat voor onze moppen en Handscrubby Flex.

“Het Nordic Swan Ecolabel is normaal gesproken drie jaar geldig, daarna moet een bedrijf opnieuw een licentie aanvragen. Dit garandeert dat producten een blijvende goede kwaliteit hebben. Bovendien worden de producten uitvoerig getest door bijvoorbeeld onafhankelijke laboratoriumonderzoeken, audits en controlebezoeken”, onderbouwt Handane de strenge regels om gecertificeerd te blijven voor het Nordic Swan Ecolabel.

Meer belangstelling
Laatste jaren groeit de belangstelling voor Europees gecertificeerde producten en diensten. die over het algemeen bestemd zijn voor binnenlandse professionele toepassingen. Een grote stimulans voor deze verduurzaming en certificering in de professionele schoonmaak zijn de Duurzaam Inkopencriteria van de overheid voor de productgroep Schoonmaak (de dagelijkse en periodieke reiniging van interieurs in overheidsgebouwen), die verwijzen naar een Europese Ecolabels. De Bruin: “Bij aanbestedingen wordt steeds vaker gevraagd naar duurzamere schoonmaakconcepten. Het Europese Ecolabel en soortgelijke labels vormen zodoende steeds meer een toegangskaart voor de deelname aan aanbestedingen. We waarderen dan ook dat er vanuit onze gehele distributienetwerk en schoonmaakbedrijven commitment is. En dat onze distributeurs en de schoonmaakbedrijven ook steeds veel meer doen in duurzaamheid. Samenwerking is de manier om onze keten te verduurzamen.”

Presentatie
Tijdens de internationale vakbeurs ISSA/INTERCLEAN presenteert Greenspeed de microvezelmopen en Handscrubby Flex met Nordic Swan Ecolabel. De vakbeurs vindt plaats van dinsdag 6 tot en met 9 mei in de Amsterdam RAI. Voorregistratie kan gratis via http://bit.ly/1r1PF18. Greenspeed exposeert op stand 1.106, in de Europahal.

Meer informatie: www.greenspeed.eu

×