Twitterinterview @SVS_Opleidingen over scholenschoonmaak: “Een veilige omgeving is cruciaal”

september 1, 2014 in Nieuws, Scholenschoonmaak

SVS - scholenOp 1 september om 12.00 uur voerde de redactie van @schoonmkjournal een Twitterinterview met @SVS_Opleidingen over haar nieuwe specialistische opleiding Schoonmaak in scholen en kinderdagverblijven. In deze themaweek Scholenschoonmaak stellen we de brancheopleider acht vragen kennismaken met een ‘aparte tak van sport’.

#interview @SVS_Opleidingen heeft haar assortiment opleidingen uitgebreid met een speciale opleiding voor scholen en kinderdagverblijven. Waarom?
@SVS_Opleidingen: “Hygiëne wordt belangrijker doordat school door buitenschoolse opvang verandert in een leer- en leefomgeving die intensief wordt gebruikt.”

#interview Waarom is hygiëne zo belangrijk op scholen?
@SVS_Opleidingen: “Vervuilde ruimten zijn niet goed voor de gezondheid. Bovendien zijn er veel mensen (vol bacteriën) in relatief kleine ruimten bijeen.
De gezondheid van kinderen, docenten etc. mag nooit in gevaar komen. Voor een veilige omgeving is goed schoonmaken cruciaal.”

#interview Schoonmaken is een vak. Hoe vertaalt zich het vakmanschap naar scholenschoonmaak? @
SVS_Opleidingen: “Schoonmaken op scholen is lastig door de afwijkende omstandigheden en diverse ruimten. Efficiënte werkvolgordes en hygiënekennis zijn nodig.”

#interview Kunnen jullie voorbeelden van die diversiteit in scholen noemen?
@SVS_Opleidingen: “Door integratie van school en opvang kom je naast verkeersruimten, lokalen, gymzalen en doucheruimten ook slaap- en omkleedruimten tegen.”

#interview Is elke school hetzelfde te benaderen qua schoonmaakonderhoud?
@SVS_Opleidingen: “Nee! Het voortgezet onderwijs kent bijvoorbeeld andere soorten ruimten en vervuiling dan het basisonderwijs.”

#interview Kan worden gesteld dat schoonmaak van scholen en kinderdagverblijven een specialisme is?
@SVS_Opleidingen: “Ja, je moet voortdurend kunnen anticiperen op veranderende situaties en doelgroepen. De schoonmaak omvat meer dan de gang en sanitairgroep.”

#interview Zijn er nog aspecten die de opleiding voor scholenschoonmaak typeren?
@SVS_Opleidingen: “Ergonomie, efficiënt werken, communicatie, houding en taalgebruik in verband met de aanwezige kinderen, docenten en ouders.”

#interview Waar kunnen geïnteresseerden informatie over deze (en andere) opleiding(en) inwinnen?
@SVS_Opleidingen: “Op onze website staan mogelijkheden en prijzen: http://bit.ly/SVSOpleidingen Of contacteer ons via info@svs-opleidingen.nl of (010) 293 10 00.”

#interview @SVS_Opleidingen, dank voor jullie uitleg en kennismaking met de opleiding over schoonmaken in scholen en kinderdagverblijven.

Delen