Thea Xhofleer winnares beste idee ICS Groep 2018

juni 15, 2018 in Nieuws, Schoonmaakmensen

Onder de noemer Beste Idee van ICS Groep daagde schoonmaakbedrijf ICS Groep haar medewerkers van alle werkmaatschappijen uit om mee te denken. De uitdaging was: wie levert het beste idee met als doel het verhogen van de medewerkerstevredenheid, klanttevredenheid of omzet? Op  15 juni, op De Dag van de Schoonmaker, werd de winnaar bekend gemaakt en in het zonnetje gezet.

Thea Xhofleer, medewerkster AMC Groep en werkzaam bij Hormes Bouwmaterialen, is uitgeroepen tot winnaar. Zij speelde in op het werven en selecteren van medewerkers en bedacht een intranet-website waar vraag en aanbod samen komen. De huidige medewerkers binnen ICS Groep kunnen zien waar extra medewerkers, vanwege ziekte of verlof, nodig zijn en kunnen hierop makkelijk reageren. Thea: “Ik dacht al langer na over de communicatie en het beter invullen van uren tijdens ziekte of verlof. En toen is dit idee eruit gerold.” De organisatie riep dit idee uit tot winnaar, omdat het perfect inspeelt op het actuele thema rondom het invullen van de schoonmaakwerkzaamheden bij de opdrachtgevers.

Wilde ideeën op de werkvloer
Dat de beste ideeën vaak op de werkvloer ontstaan weet ICS Groep maar al te goed. Algemeen directeur Bart van der Sluijs: “Tijdens de pauze komen er soms de meest wilde ideeën op tafel. Dat zagen we ook terug in de inzendingen. Van nieuwe innovaties voor schoonmaakhandelingen tot activiteiten voor meer teambuilding. En juiste daarom hebben we deze wedstrijd in het leven geroepen!” De tweede prijs ging naar een spaarsysteem bij goed presteren en de inzending over medewerkers die elkaar persoonlijk coachen ging er met de derde prijs vandoor.

Continuous Improvement Team
De wedstrijd is ontstaan tijdens een overleg van het Continuous Improvement Team (CIT). Het doel van het CIT is om samen te blijven zoeken naar verbeteringen. Eén keer per maand komen medewerkers uit verschillende lagen in de organisatie samen om knelpunten te signaleren, oplossingen te zoeken en om ideeën te bespreken. Zo wordt iedereen gestimuleerd te blijven nadenken over het verbeteren van de kwaliteit, het adviseren van de klant, het opsporen van verspillingen en het bedenken van innoverende ideeën. Doel: onze schoonmaakdiensten verbeteren.

Over ICS Groep
Binnen ICS Groep b.v. vallen diverse werkmaatschappijen van ICS, AMC en C4U. In totaal werken er zo’n 2.300 medewerkers bij ICS Groep, dat met haar hoofdkantoor in Eindhoven heeft is gevestigd. ICS Groep maakt al ruim veertig jaar schoon voor kleine en grote opdrachtgevers door heel het land. Mede door de goede resultaten in de laatste jaren, is het bedrijf inmiddels een top 10-speler in de Nederlandse schoonmaakbranche. Naast schoonmaken, is ICS Groep ook actief in de maaltijdverzorging, specialistische reiniging en integrated facilities.

Delen