Terugblik ALV OSB: drieluik van actuele en sociale zaken

december 12, 2017 in Nieuws

Op 30 november vond de algemene ledenvergadering van OSB plaats in Oranjerie Hydepark in Doorn. Bijna 50 leden woonden de bijeenkomst – in de voormalige plantenkas – bij. Drie verschillende programma-onderdelen volgen elkaar op: verenigingszaken, het nieuwe onderdeel Uit de vereniging en een presentatie over identiteitsfraude en internetcriminaliteit. Een kort verslag.

Uit de vereniging: Rahma El Mouden, MAS Dienstverleners
Uit de vereniging is een nieuw programmaonderdeel. Leden van OSB krijgen hier de gelegenheid om de andere leden te vertellen over een bijzonder project, waarmee ze bezig zijn. Deze eerste keer vertelde Rahma El Mouden van MAS Dienstverleners over het project De Verrijking. Samen met het Orion College begeleidt ze kinderen die moeite hebben met leren en geeft ze deze mensen een plek in de organisatie. Haar verhaal inspireerde andere ondernemers om ook mee te doen of zelf projecten op te pakken.

Op YouTube een introductie van De Verrijking.

Herken de h@cker
Vervolgens passeerde tijdens de ALV van OSB een heel ander onderwerp de revue: privacy, identiteitsfraude en computerbeveiliging. Maria Genova, auteur van het boek: Komt een vrouw bij de h@cker opent je ogen en laat zien hoe snel identiteit en gegevens ‘gestolen’ kunnen worden. En hoe gemakkelijk er misbruik van gemaakt kan worden. Met een paar eenvoudige tips is al veel leed te voorkomen.

De OSB-bijeenkomst werd afgesloten met een optreden van Willem Gunneman: een bijzondere muzikale samenvatting in een aantal unieke liedjes.

 

Delen