Stakende FNV schoonmakers op kastelentocht

FNV schoonmakers kasteel HagoHonderden stakende schoonmakers hebben op 25 april hun kamp opgeslagen bij de hoofdkantoren van twee van de belangrijkste schoonmaakbedrijven van het land: Hago en Asito. De eigenaren van Hago en Asito zijn Quote-500 genoteerd. Het hoofdkantoor van Hago-eigenaar Vebego is zelfs een kasteel in Zuid-Limburg. De schoonmakers willen dat de bedrijven ophouden met het straffen van zieke schoonmakers.

“Ze zijn steenrijk geworden door ons zweet. Als stank voor dank houden ze vanuit hun kastelen doodnormale dingen als doorbetaling bij ziekte tegen”, zegt Khadija Tahiri, ziekenhuisschoonmaker van Hago.

Hago en Asito zijn twee van de grootste en belangrijkste schoonmaakbazen van Nederland. Het zijn miljoenenbedrijven met invloedrijke opdrachtgevers als NS, Schiphol, ziekenhuizen en universiteiten. Zij kunnen ervoor zorgen dat er een oplossing komt in het maandenlange schoonmaakconflict. De schoonmakers vragen niet veel: ze willen doorbetaling bij ziekte en iets meer waardering.

×