SieV! aan de slag voor eigen cao

SieV - logoMkb-branchevereniging SieV! onderzoekt de mogelijkheid tot het afsluiten van een eigen cao voor haar leden. Al eerder keek SieV! “buiten de grenzen van schoonmaakland. Zodoende werd het ons al snel duidelijk dat er meer cao’s in een bedrijfstak kunnen bestaan.”

Daarop besloot het bestuur onderzoek te (laten) doen naar het ontwikkelen van een eigen schoonmaakcao. “Op dit moment praten we met externe deskundigen. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat wij als bestuur een geheel eigen basis-cao met verdieping per specialisatie alleen voor SieV!-leden zouden kunnen afsluiten.”

Aanleiding van deze berichtgeving op de website van SieV! is een publicatie van Hans Simons in Service Management: “Als bestuur van Schoonmaken is een Vak! heeft dit artikel over het aanpassen van de cao ons zeer verrast. Een geheel nieuwe (basis) cao is iets wat het bestuur van SieV al tijden nastreeft en ook meermalen kenbaar heeft gemaakt. Echter, al onze inspanningen ten spijt, betrokken partijen hebben hierover nooit direct naar ons gereageerd. Zodoende valt dit bericht ons rauw op het dak.”

×