SC Johnson op zorgbeurs Soins et Santé: “Handhygiëne is voor iedereen een dagelijkse uitdaging”

Voor het eerst presenteert SCJohnson Professional zich onder die naam op de zorgbeurs Soins et Santé, stand 1140. Dat is op z’n minst bijzonder, bijna 4 jaar na de aankondiging over de samenwerking van Deb en Stoko. Maar er zijn meer bijzonderheden te melden over de specialist en solutions provider. “Het is voor ons een belangrijk platform om onze en potentiële Belgische afnemers te ontmoeten en informeren”, introduceert Bart van Zanten, Sales Director Germany, Benelux, Austria & Switzerland van SCJohnson Professional. Samen met Bart nemen we een aanloopje naar de 4e editie van Soins et Santé in Namur Expo.

Op hét ontmoetingsplatform voor 4000 professionals uit de (para)medische sector en de hulpverlening, Soins et Santé, presenteren zich 190 exposanten. Ook bedrijven op het gebied van reiniging en hygiëne, een onderdeel in zorg- en ziekenhuizen dat steeds meer aandacht krijgt. Terecht, want hygiëne is cruciaal voor infectiepreventie en schoonmaak de basis van goede zorg.

Specialist en solutions provider
SCJohnson is een van de exposanten op Soins et Santé. Het familiebedrijf heeft een lange geschiedenis in de professionele markt en is sinds jaren dertig van de vorige eeuw actief. In 2015 begon het bedrijf zijn activiteiten op de professionele markt te hervatten met de acquisitie van de Deb Group, die nu ondergebracht is in de geëxpandeerde onderneming SC Johnson Professional, om als een ‘total solutions provider’ voor gebruikers in de gezondheidszorg, industriële en institutionele markten te kunnen dienen.

“Soins & Santé is voor ons een belangrijk platform voor de Belgische markt”

Waarom SCJohnson volgende week tijdens deze vakbeurs haar opwachting maakt in Namur Expo legt Bart van Zanten uit: “Soins & Santé is voor ons een belangrijk platform voor de Belgische markt waar we onze afnemers ontmoeten en kunnen informeren. Als SCJonson durven we te stellen dat we met onze uitgebreide technische expertise en diepgaande kennis van productgroepen een productassortiment bieden met oplossingen op het gebied van huidverzorging, vloerverzorging, oppervlakteverzorging, luchtverfrissing, vershoudproducten en ongediertebestrijding.”

Hoewel SCJohnson zich wel voor het eerst officieel als één bedrijf presenteert, is het niet de eerste keer dat het familiebedrijf op zorgvakbeurs Soins et Santé exposeert: “De ervaringen van de vorige keren tonen aan dat de uitwisseling van informatie en ervaring op hoog niveau is. Op Soins et Santé komen diegenen, de specialisten en deskundigen waarvoor handhygiëne een belangrijk element is in hun dagelijkse praktijk.”

Van grote waarde
Kennismaken met nieuwigheden en oplossingen, 4000 professionals ontmoeten, een kwalitatief hoogstaand programma en van gedachten wisselen; in hoeverre past jullie aanwezigheid in deze verwachtingen van beursbezoekers? “Juist daarom nemen we deel!, reageert Bart direct. “Voor SC Johnson Professional is handhygiëne en de daarbij behorende producten en systemen een van de kernen van onze activiteiten. De feedback de we krijgen van gebruikers en beslissers zijn voor ons daarom van grote waarde.”

Dat de beursbezoekers een bezoek aan de SCJohnson-stand niet over mogen slaan, weet Bart ook: “Handdesinfectie en handhygiëne is voor iedereen, en zeker in de zorg, een ‘hood’ thema. Wij helpen (zorg)organisatie daarbij. Om betere resultaten te boeken en kosten te besparen.

Let’s meet
Hoe brengen jullie deze boodschap over? Zijn er speciale activiteiten? Is er interactiviteit? Zijn er noviteiten? “Uiteraard voorzien wij alle bezoekers van de nodige producten en informatie, en kunnen zij onze producten uitgebreid testen. Ter plaatse en heel graag ook op de locaties waar onze standbezoekers werken.”

Voor wie het niet lukt om op donderdag 7 en vrijdag 8 februari de Soins et Santé in Namur Expo te bezoeken, kan zijn of haar zorghart ophalen op de Zorgtotaal, van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 maart in Jaarbeurs Utrecht. Ook het team van SCJohnson is daar: “Het belang van handhygiëne en handdesinfectie is voor iedereen groot. Het thema van handen aan het bed is tenslotte voor iedereen dagelijks een uitdaging.”

Premium

De kracht van klein: Total Cleaning Products en ABC Products ontwikkelen unieke all-in-one hygiënezuil

“De mondiale vraag naar desinfectiezuilen explodeerde door het coronavirus, maar de uitdaging ook: veel...