Schoonmakers vragen met Dust Dance aandacht en waardering voor hun werk

juni 15, 2018 in Nieuws, Foto's en films

Vandaag is het De Dag van de Schoonmaker. De dag waarop we vieren dat ze er zijn: de schoonmakers van Nederland! Zij die er iedere dag voor zorgen dat Nederland prettig kan werken, beter worden, reizen, treinen en feesten. En waar gefeest wordt, wordt gedanst… Speciaal voor alle schoonmakers in Nederland hebben Andy de Mey, treinschoonmaker bij Hago, en Diede Vermeesch (deelnemer RTL 4’s Time to Dance)  een vette ‘choreo’ gemaakt: de Dust Dance. Een dans geïnspireerd op de bewegingen die schoonmakers dagelijks maken. Deze Dust Dance is een cadeau van Hago’s schoonmakers van Nederland voor alle schoonmakers van Nederland. 

“Schoonmaak is een mooi, maar zwaar vak. Om zo lang mogelijk fit en gezond te blijven, is het belangrijk dat je soepel blijft”, vertelt Andy, in zijn vrije tijd Urban Dancer. “Met deze door mij en Diede ontwikkelde choreografie vragen we niet alleen aandacht voor het werk dat de 150.000 schoonmakers in Nederland – vaak onzichtbaar – verzetten. Het is tegelijkertijd een ludieke manier om de schoonmakers van Nederland in beweging te krijgen om gezond en fit hun pensioen te halen.”

Ultimate Dust Dance Mob 
Hago riep heel Nederland op om in beweging te komen door (online) de Dust Dance Challenge aan te gaan. Onder meer met de Dust Dance flashmob. Door massaal de Dust Dance te dansen, toont Nederland zijn waardering voor het werk dat alle schoonmakers dag in, dag uit verzetten. Het resultaat is hier te zien:

Delen