Schoonmakers Sint Franciscus Gasthuis protesteren met stille tocht

november 17, 2016 in Nieuws, Schoonmaakcao

fnv-foto-facebookDe schoonmakers van het Sint Franciscus Gasthuis (SFG) in Rotterdam hebben vanochtend een stille tocht door het ziekenhuis gehouden uit protest tegen de manier waarop ze door hun baas, schoonmaakbedrijf Gom, worden behandeld. Ze liepen in stilte van de centrale hal naar de directie van het ziekenhuis en hebben die verteld wat er allemaal mis gaat.

“Er zijn al lang allemaal problemen. Salaris dat niet goed word uitbetaald, de werkdruk wordt steeds groter. We hebben anderhalf jaar geleden een petitie aangeboden aan Gom en die hebben toen oplossingen beloofd.  Maar die zijn er nog steeds niet. Dat is toch niet normaal!? Afspraak is afspraak!”, zegt Samir Amachraa, schoonmaker in het SFG. “Daarom zijn we vandaag naar de directie van het SFG gegaan, zodat zij als opdrachtgever Gom kunnen aanspreken.”

Cao-onderhandelingen en ZEEP!
Op 5 november zijn onderhandelingen voor een nieuwe cao voor schoonmakers gestart. Om Nederland te laten zien wat er nog steeds mis gaat in de schoonmaaksector, maken schoonmakers gedurende de onderhandelingen zelf ZEEP! Met dit actiejournaal willen ze iedereen laten zien hoe hoog de werkdruk is en hoe ze behandeld worden als ze zich ziek melden, of, zoals in het geval van de schoonmakers van het SFG, dat afspraken niet worden nagekomen. Zodat schoonmaakbazen als Gom beseffen dat hun gedrag niet normaal is.

Ook van de actie van vandaag doen schoonmaakreporters van ZEEP! verslag, dat aanstaande zaterdag vanaf 16:00 uur in het journaal is te zien op www.facebook.com/fnvschoongenoeg.

 

Delen