Schoonmakers en glazenwassers centraal in arbeidsmarktcampagne OSB

juli 4, 2018 in Nieuws, OSB

Op 3 juli lanceerde OSB de arbeidsmarktcampagne Je komt er in de schoonmaak. De campagne is gericht op het werven van praktisch opgeleide jongeren. Echte schoonmakers en glazenwassers staan in de campagne centraal. Naast de campagnewebsite jekomterindeschoonmaak.nl met de portretten van de schoonmakers en glazenwassers kunnen leden van OSB gebruikmaken van een campagne-toolkit. Hierin zitten communicatiemiddelen, waarmee de leden een eigen campagne kunnen uitvoeren.  

Piet Adema, voorzitter OSB: “Een baan in de schoonmaak is uitermate geschikt voor praktisch opgeleide jongeren. De betaling is relatief goed, beter dan in de horeca, thuiszorg of catering. Daarnaast is het werk bevredigend, je ziet direct resultaat en je hebt relatieve vrijheid om het werk zelf te organiseren. Bovendien werk je vaak tussen de mensen. Er zijn nu volop mogelijkheden voor nieuwe mensen om het vak in te stromen. Ik zou zeggen, grijp je kans.”

Doel campagne
Het doel van de campagne is om een positief en eerlijk beeld over het werken in de schoonmaak- en glazenwassersbranche te geven. Er zijn in de branche veel mogelijkheden om aan de slag te gaan. In de campagne staan uitdagende en verrassende locaties centraal waar schoonmakers en glazenwassers hun werk doen. Daarnaast worden de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals het salaris en flexibele werplekken- en tijden, toegelicht.

Extra’s voor OSB-leden
Voor leden is een palet aan communicatiemiddelen ontwikkeld. Hiermee kunnen zij een eigen wervingscampagne starten. De campagne-toolkit bestaat uit posters, kant-en-klare social media posts en een handleiding met uitleg over het maken van de campagne voor de eigen organisaties.

Delen