Schoonmakers blijven hele week staken

HARLEM-SCHOOL-STAKENOp 22 april hebben duizend FNV-schoonmakers, bijeen op een landelijke stakingsdag bij het hoofdkantoor van Shell in Den Haag, besloten de hele week door te staken. “Dat is nu onze reactie op het gebrek aan respect van werkgevers, ook nadat wij al een maand lang met korte werkonderbrekingen hebben gevraagd om de eerste twee wachtdagen bij ziekte te schrappen”, zegt Khadija Tahiri, president van de schoonmakers.

Schoonmakers voeren al maanden actie. Ze vragen geen gouden bergen. Ze willen doorbetaald worden bij ziekte en hun gezinnen uit de armoede halen. De schoonmakers vroegen eerder al grote opdrachtgevers als Schiphol, NS, Erasmus MC en de Belastingdienst hun verantwoordelijkheid te nemen.

Op 22 april deden de schoonmakers van Koninklijke Shell en meer dan duizend collega’s een beroep op Shell-baas Dick Benschop. “Als Schiphol, Belastingdienst, Shell en vrijwel ieder ander bedrijf in Nederland wel doorbetalen bij ziekte, waarom geldt dat dan niet voor degenen die de rotzooi opruimen?”, zegt Khadija Tahiri.

 

×