Schoonmaker verdient 200 euro meer dan horecamedewerker

100 euro-biljetten lowresHet beeld over de loonontwikkeling in de horecasector is verkeerd: de lonen stijgen niet marktconform en de horecamedewerker is per saldo minder gaan verdienen. Hospitality Management concludeert dit uit cijfers van het CBS. Het vakblad voor de Nederlandse hotellerie concludeert ook, dat een schoonmaker bijna € 200,- per maand meer verdient.

Volgens CBS lijkt erop dat de lonen in de horeca in de periode 2010-2015 met 6,2% zijn gestegen, maar de feitelijke lonen stegen in de periode 2010-2013 met 3,25% en de laatste feitelijke loonsverhoging dateert uit juli 2013. Hospitality Management rekende verder en verwijst in haar artikel naar een eerder onderzoek, waaruit blijkt dat een (vak)volwassen schoonmaker ruim € 1,- per uur meer verdient dan een medewerker in de bediening. Omgerekend naar een maandsalaris, dan komt de schoonmaker met bijna € 200 meer thuis.

“Het wordt hiermee pijnlijk duidelijk dat het beeld dat geschetst wordt, volkomen verkeerd is”, aldus het vakblad.

In verband met de auteursrechtelijke bescherming van dit artikel is enkel een samenvatting opgenomen. Voor meer berekeningen en achtergronden klikt u op deze link naar Hospitality Management.nl.

×