Schoonmaakwerkgevers verbaasd over reactie FNV

cao - stockfotoWerkgevers in de schoonmaakbranche zijn verbaasd over de boze reactie van FNV op het vernieuwde cao-voorstel dat zij openbaar heeft gemaakt. Op 15 mei hebben werkgevers laten weten mogelijkheden te zien om tot overeenstemming te komen. Daarom is voorgesteld om onder leiding van de bemiddelaar verder te praten om tot een gezamenlijk onderhandelingsresultaat te komen. Vakbonden wezen op 15 mei verder praten helaas af. OSB wilde echter het nieuwe verbeterde voorstel niet onthouden voor haar 150.000 schoonmakers en haar opdrachtgevers en besloot daarom dit openbaar te maken.

Met een loonsverhoging van 5%, oplossing voor wachtdagen en doorbetaling langdurig zieken, plannen voor baanzekerheid, verzuimbestrijding en verdere professionalisering van het vak een zeer goed voorstel. De aangekondigde vakbondsacties zijn dan ook onnodig nu partijen dicht bij een overeenkomst zijn.

De afgelopen maanden hebben de werkgevers er alles aan gedaan om de onderhandelingen tot een goed einde te brengen. Nadat eerder dit jaar de vakbond FNV is weggelopen bij de cao-onderhandelingen hebben de werkgevers continu aangedrongen op voortzetting van de gesprekken. Eind vorige week is dit gelukt, waarbij OSB ook een externe bemiddelaar heeft ingeschakeld. Vanaf eind vorige week zijn partijen constructief met elkaar in gesprek geweest. Werkgevers hadden dan ook het vertrouwen dat dit tot een goed eindresultaat zou leiden. Helaas op haar laatste verzoek om te praten over een nieuw voorstel wilde vakbond FNV niet ingaan. Hierna heeft OSB besloten dit voorstel als nog openbaar te maken voor haar 150.000 schoonmakers en haar opdrachtgevers.

Kijk voor het voorstel op het nieuwsbericht Bemiddeling leidt tot nieuw voorstel cao schoonmaak door werkgevers

×