Schoonmaakwerkgevers stemmen in met nieuwe cao

De algemene ledenvergadering van de werkgeversorganisatie voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche OSB is op 17 januari akkoord gegaan met een nieuwe cao voor de schoonmaak. Deze heeft een looptijd van 2,5 jaar. Een maand na het bereiken van het onderhandelingsresultaat konden de OSB-leden instemmen met het akkoord en het proces.

OSB-voorzitter Piet Adema en diverse leden van de onderhandelingsdelegatie gaven een toelichting op het onderhandelingsproces en het bereikte resultaat. Zij gingen ruimschoots in op de vragen die bij de leden leefden.

Een overgrote meerderheid stemde vervolgens in met het onderhandelingsresultaat. Het wachten is nu op de definitieve instemming door de leden van FNV, medio februari. Het FNV-schoonmaakparlement heeft al ingestemd met het akkoord. Dat geldt ook voor de leden van CNV. Na die instemming wordt de cao definitief van kracht. Uiteindelijk zal de minister van Sociale Zaken de cao voor de schoonmaak ‘algemeen verbindend verklaren’.

Waardevolle branche
“Het afsluiten van een cao is altijd een kwestie van geven en nemen”, aldus Hanny van den Berg, directeur van OSB en woordvoerder namens de onderhandelingsdelegatie van de werkgevers. “Ik ben blij dat onze leden in zo’n groten getale hebben ingestemd met het akkoord. Nu is het zaak om met elkaar, werkgevers en werknemers, te blijven werken aan een sterke en waardevolle schoonmaakbranche. Een sector die met ruim 125.000 medewerkers heel belangrijk is voor ons land.”

De cao-afspraken op een rij:

Onderhandelingsakkoord CAO Schoonmaak

×