Schoonmaaksysteem Lotus PRO wint Horecava Innovation Award

Lotus PRO, van Mother Nature Cleans uit Amsterdam heeft de Karel de Vos duurzaamheid award gewonnen op de Horecava Innovation Awards 2018. “Met deze twee kastjes kan eigenlijk elke horeca ondernemer in zijn bedrijf zelf ozonwater maken: en daarmee kan je beter schoonmaken én vervang je alle dagelijkse schoonmaak chemicaliën. Wij vinden dit een geweldige innovatie”, oordeelt de jury.

De prijsuitreiking van de 18e editie van deze innovatiewedstrijd vond plaats op 8 januari; de eerste dag van Horecava 2018, in RAI Amsterdam.

Gezonde gasten, gezonde werkomgeving, gezonde resultaten en een gezonde planeet. Dat zijn samengevat de drijfveren die ten grondslag liggen aan de winnende innovaties in deze editie van de wedstrijd om de Horecava Innovation Award en de Karel de Vos Duurzaamheid Award.

Karel de Vos Duurzaamheid Award
Lotus PRO Schoonmaaksysteem van Mother Nature Cleans te Amsterdam, is de winnaar van de Karel de Vos Duurzaamheid Award. Met dit slimme, voor iedereen toegankelijke, apparaat kan leidingwater op locatie worden omgezet in gestabiliseerd ozonwater. Hiermee kan, zónder gebruik van chemicaliën, aantoonbaar beter worden schoongemaakt. Na 24 uur verandert dit ozonwater terug in gewoon water. Het bespaart ons milieu enorme hoeveelheden vervuild water, is gezonder voor de medewerkers en goedkoper voor de ondernemer.

Weinig sexy apparaat
“Ik hoor u denken: deze twee kastjes: een weinig sexy apparaat; is dit dé innovatie van 2018? Maar dat is het zeker. Met deze twee kastjes kan eigenlijk elke horeca ondernemer in zijn bedrijf zelf ozonwater maken: en daarmee kan je beter schoonmaken én vervang je alle dagelijkse schoonmaak chemicaliën. Het is bijna te mooi om waar te zijn, maar het is door alle belangrijke instituten gecertificeerd. Wij vinden dit een geweldige innovatie” aldus de jury.

Deze fraaie Award voor de duurzaamste, ondernemer-ondersteunende innovatie werd voor de zesde keer uitgereikt en is vernoemd naar de initiatiefnemer en eerste juryvoorzitter van de Horecava Innovation Award.

×