Saxion Ondernemers Award start zoektocht naar beste studentondernemer

maart 19, 2018 in Nieuws

Het is weer zover! De negende editie van de Saxion Ondernemers Award, een initiatief van EW Facility Services en Saxion Centrum voor Ondernemerschap, is gestart. Samen gaan de organisaties weer op zoek naar de beste studentondernemer van de hogeschool. De winnaar zal naast een bedrag van € 5.000,- ook een jaar lang begeleid worden door EW Facility Services. Opmerkelijk dit jaar is dat er nog nooit zoveel deelnemers in teamverband hebben deelgenomen. Het belooft dus een uitdagende en competitieve wedstrijd te worden!

Bas Cornelissen, algemeen directeur van EW Facility Services, en André Roos, directeur van Saxion Centrum voor Ondernemerschap, gaven op 8 maart bij START!bySaxion het startsein. De deelnemers maakten kennis met de organisatie en medekandidaten en werden geïnformeerd over de inhoud van het traject. Daarnaast konden ze zich ter plekke inschrijven voor een serie van vier inhoudelijke workshops die de deelnemers zullen helpen om hun businessconcept verder vorm te geven.

Sparren met businesscoaches
Na het succes van vorig jaar werd ook direct in kleine groepen inhoudelijk met elkaar gespard over de  businessconcepten. Dit onder leiding van businesscoaches bestaande uit ondernemers, de juryleden, Saxion docenten en mensen uit het bedrijfsleven. Zo konden de deelnemers direct starten met het finetunen van hun businessconcept.

The next step
De volgende stap binnen de wedstrijd wordt het inleveren van een videopitch en uitwerking van het financiële plan aan de juryleden. De juryleden maken vervolgens een selectie van deelnemers die door mogen naar de tweede ronde: een tweedaagse business-bootcamp.

Dromen waarmaken
Wie EW Facility Services mag helpen bij het verwezenlijken van zijn/haar droom voor een eigen onderneming blijft tot de finale op 30 mei een verrassing. Bas Cornelissen: “Na de innoverende ideeën van vorig jaar zijn wij erg benieuwd naar de bedrijfsplannen die de studenten dit jaar bedacht hebben. Ik heb al een paar mooie ideeën langs horen komen tijdens de kick-off en kijk net als de andere juryleden uit naar de ontwikkelingen die deze jonge ondernemers ongetwijfeld door gaan maken.”

Delen