Rob den Hertog (RAI): “10e Schoonmaaktourdag wordt reünie”

“Op 20 juni zouden we voor de tiende keer de Schoonmaaktourdag rijden. Met een enthousiaste en trouwe groep motorrijders, cabrio- en oldtimer-liefhebbers de Mergellandroute opnieuw beleven, de route waar we in 2011 zijn begonnen. Hoe mooi en bijzonder. Maar de corona-uitbraak gooide ook in dit evenement roet in het eten. We hopen dat we volgend jaar op vrijdag 18 juni alsnog de kans krijgen. Deze tourdag wordt dan ook nog een reünie”, blikt Rob den Hertog (RAI/Interclean Amsterdam) vooruit.

Rob, Erik Pos (Diversey Nederland) en Ron van Zoelen (King Nederland) kwamen 10 jaar geleden op het idee om met een stel branchegenoten te gaan toeren. Petra de Bruin (Schoonmaakjournaal) haakte direct aan voor de exposure en communicatie. De doelstelling van deze dag is gezellig met branchegenoten een dagje toeren over achterweggetjes en te netwerken met de deelnemers met diverse achtergronden.

Drie motorfreaks, één idee
De drie motorfreaks pakten hun idee in 2011 samen met gastheer Hago op. Rob kijkt terug: “Vanuit Heerlen reden we de Mergellandroute. Heerlijk om door een van de heuvelachtigste delen van Nederland te toeren en te genieten van het afwisselende landschap met bomen, bossen en uitgestrekte velden. Het was die dag mooi weer en we genoten van een lunch op een terrasrestaurant met uitzicht over de vallei. Prachtig en heel bijzonder.”

Er volgden nog acht Schoonmaaktourdagen vanuit Hem (S-Line Products), Almelo (Facility Trade Group), Breda (Kärcher), Barneveld (Metech), Zwolle (Wecovi), Tiel (King Nederland), Rotterdam (Weska) en Schijndel (Toekomst Schoonmaakbedrijven/Carling Opleidingen). Kortom, de groep toerde door alle windstreken van Nederland.

Op weg naar een reünie
Ondanks dat Rob bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en afscheid neemt van RAI/Interclean, en Petra per 1 september als kopstuk van Schoonmaakjournaal vertrekt, gaat dit duo – samen met Eric en Ron – toch nog voor één keer Schoonmaaktourdag: “De 10e editie in 2021 wordt een reünie. Uiteraard als de wereld weer vertrouwen heeft in elkaar ontmoeten en evenementen. Ik zwaai eind van het jaar, zoals gepland, als beursmanager van Interclean af en ga van m’n pensioen genieten. Hoe fijn is het om nog één keer met de trouwe toerders en bekende branchegenoten die fantastische route in Zuid-Limburg te rijden. Ik verheug me er nu al op!”

Premium

Bas Bönhke (Carel Lurvink): “Is disposable schoonmaakdoek duurder dan textiel?”

Het gevecht om de beste handendroging in een toiletgroep – papier, katoen of lucht...