Resistente MRSA-Bacterie ook buiten ziekenhuizen bestrijden?

november 9, 2017 in Nieuws, België

schoonmaakjournaal_bacterie“Resistente MRSA-bacterie rukt nu ook buiten ziekenhuizen op”, meldt Nieuwsuur op 5 november. De ziekenhuisbacterie is resistent voor de meeste antibiotica en kan dodelijk zijn voor mensen met een verminderde weerstand. De meeste MRSA-uitbraken zijn afkomstig van patiënten die in het buitenland zijn besmet. Steeds meer zorginstellingen, zoals thuiszorg, worstelen met uitbraken van deze bacterie.

Het RIVM wijst erop dat zorginstellingen alert moeten zijn op resistente bacteriën, zoals MRSA. Vorig jaar zijn speciale zorgnetwerken opgericht, waarbij diverse (thuis)zorgorganisaties samenwerken om verspreiding van deze resistente bacteriën te stoppen. Op de website van het RIVM is meer informatie te vinden over MRSA.

Hulp bij hygiëneproblemen
Alpheios helpt zorgorganisaties bij problemen met hygiëne. “Door inventarisatie en analyse brengen we in kaart wat er speelt in zorgorganisaties op hygiënegebied. Calculaties maken inzichtelijk wat de meest efficiënte manier van schoonmaken is en welke vakinhoudelijke opleidingen nodig zijn om schoonmaakmiddelen en -materialen op een juiste manier toe te passen. Op die manier wordt een goede hygiëne gewaarborgd en uitbraken voorkomen.”, aldus Albert Vegter, senior accountmanager bij Alpheios.

Delen