RAS-nieuws: toeslagen nieuw loongebouw en opleidingsvergoeding

maart 26, 2018 in Nieuws

In haar nieuwsbrief van 22 maart informeert RAS (Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche) over de toeslagen en het nieuwe loongebouw, per 1 januari 2018, en over de vergoeding die voor de aanvullende module ziekteverzuim tot 1 augustus 2018 van toepassing is.

Toeslagen en nieuw loongebouw
Vanaf 1 januari 2018 is er een nieuw loongebouw. Bij een aantal werknemers is het basisuurloon verlaagd. Dat wordt gecompenseerd via een overgangstoeslag.

In de CAO staan toeslagen voor bijvoorbeeld overwerk (25%) en werk in het weekend (50%). Deze toeslagen worden berekend over het basisuurloon inclusief overgangstoeslag. Dit is door cao-partijen besloten. Zo wordt voorkomen dat werknemers erop achteruitgaan.

Tot 1 augustus 2018 vergoeding voor aanvullende module ziekteverzuim
Leidinggevenden die in 2015 of 2016 het ‘oude’ examen voor de Basisopleiding leidinggevende behaald hebben kunnen een aanvullende module ziekteverzuim volgen.

Met deze module kunnen zij het volledige diploma behalen om daarmee gecertificeerd leidinggevende te zijn. Er is een vergoeding van € 500 beschikbaar tot 1 augustus 2018. Kandidaten kunnen aangemeld worden voor het examen bij het RAS-Examenbureau: www.ras-examen.nl/.

Delen