RABC-certificaat voor Initial bevestiging inzet voor mens en milieu

Schoonmaakjournaal - Initial - RABC_Den BoschDe inzet van Initial voor mens en milieu is bevestigd met de succesvolle her-certificeringsaudits voor de RABC-certificaten. De certificering voor alle Nederlandse processing plants is voor drie jaar verlengd.

“We combineren de modernste technologie, de wensen van onze klanten en die van de markt met respect voor mens en milieu. Onze visie op duurzaamheid is dan ook: Bescherm de mens, bescherm de wereld”, meldt Initial. De marktleider in sanitaire dienstverlening en bedrijfskleding zet zich in voor het milieu door middel van duurzame bedrijfsprocessen, waarbij ze jaar na jaar minder energie, gas en water verbruikt. “We gebruiken ook steeds duurzame leveranciers die gecontroleerd zijn op gedragscode en certificeringen. Verder zoeken we altijd naar de meest optimale route voor onze service drivers zodat we brandstof besparen en zo de CO2-uitstoot verminderen. We zetten ons ook volop in voor de veiligheid en gezondheid van zowel onze werknemers als de klanten door strikte hygiëne-, kwaliteits- en veiligheidsnormen te hanteren. En dit wordt dan ook bevestigd!”

3 jaar verlenging
Naar aanleiding van succesvolle her-certificeringsaudits in december 2016 heeft WFK besloten om de RABC certificaten voor alle Nederlandse processing plants met drie jaar te verlengen. Zo blijven al onze wasserijen in Nederland RABC gecertificeerd (Risk Analysis and Biocontamination Control). “Hiermee tonen we aan dat we effectief volgens de meeste recente EN-14065:2016 (RABC) norm werken”, aldus Initial.

Internationale eisen
De RABC-certificaten bevestigen dat Initial succesvol een RABC hygiënemanagementsysteem (conform EN-14065) hanteert en voldoet aan de eisen van de Internationale Food Standard (IFS) en van het British Retail Consortium (BRC). Het biedt de garantie dat textiel steeds voldoet aan hoogstaande microbiologische en technische hygiëne-eisen, waardoor er geen kruisbesmetting mogelijk is: cruciaal voor textiel in bijvoorbeeld de voedingsindustrie, restaurants, ziekenhuizen en apotheken. Dit voorkomt het risico op ziekte en besmetting en beschermt de reputatie van de bedrijven in deze sectoren.

×