OSB: “Siev krijgt wel uitnodiging voor voorbereiding cao-gesprekken”

aanbesteden - handen schuddenBranchevereniging OSB heeft enige tijd geleden van SieV een verzoek ontvangen over de cao-onderhandelingen. Het verzoek ging over de mogelijkheden om deel te nemen aan de onderhandelingen, of op z’n minst om input te kunnen leveren. OSB heeft het verzoek besproken en SieV nu uitgenodigd om deel te nemen aan voorbereidende gesprekken. De suggestie in de berichtgeving van SieV dat er nu al onderhandelingen plaatsvinden en dat er gesprekken worden gevoerd, klopt beslist niet. Ook dat er geen ruggespraak wordt gehouden met anderen, is niet waar. Er wordt nog niet onderhandeld en zeker niet uit naam van SieV.

De cao-onderhandelingen starten pas begin november. Binnen OSB wordt met leden een open debat over de cao-onderhandelingen gevoerd. Er is geen sprake van een geheime agenda. De leden weten dat de voorbereidingen bezig zijn. Zij worden na de zomervakantie betrokken bij de vaststelling van de inzet. SieV krijgt van OSB ruimte om mee te praten. Het is aan hun om daarop al dan niet invloed uit te oefenen.

Dat een grondige revisie niet bespreekbaar zou zijn met onderhandelaars, bestrijdt OSB. Een dergelijk verzoek van SieV heeft OSB en de onderhandelaars nooit bereikt. “Laten we zorgen dat de feiten kloppen voor er iets beweerd wordt. Het persbericht van SieV schiet hierin te kort. Men had gerust de door SieV genoemde feiten bij ons kunnen checken voor publicatie. In andere gevallen weet men de weg naar OSB ook te vinden. Tot slot nodigen we SieV van harte uit om met ons in gesprek te blijven”, reageert OSB.

Gerelateerd artikel: SieV!: “Cao-onderhandelingen zonder onze toestemming”

×