Opdracht voor Asito van kennis- en onderzoekscentrum Naturalis

Naturalis - AsitoVanaf 1 mei gaat Asito schoonmaken bij Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Naturalis is het nationale kennis- en onderzoekscentrum op het gebied van biodiversiteit, waarvan het bekende museum Naturalis deel uitmaakt. In het museum kan men onder meer mammoeten, dinosaurussen en andere opgezette dieren en skeletten bewonderen.

Gedurende de looptijd van het contract met Naturalis staat een grootschalige verbouwing van het pand op de planning. Gedurende deze verbouwing sluit het museum om in 2018 groots heropend te worden. In de periode tussen de sluiting van het huidige museum en de heropening heeft Naturalis tijdelijke exposities in het Pesthuis (huidige entreegebouw). Onder meer rondom de T. rex, waar Naturalis zo’n 150.000 bezoekers verwacht. Een deel van het schoonmaakteam zal in de periode tot de heropening ondergebracht worden op andere locaties. De schoonmaakkrachten zijn onder meer verantwoordelijk voor de schoonmaak in de kantoren, laboratoria en het museum. De collectie, waaronder opgezette dieren en fossielen als het camarasaurusskelet en andere skeletten, zullen door de onderzoekers van Naturalis zelf worden schoongemaakt.

Onder andere Asito’s gefaseerde overgang om van inspanningsgericht werken naar resultaatgericht werken te gaan, de aansturing via een in-house objectleiding met als standplaats Naturalis en het feit dat een deel van het schoonmaakteam tijdens de verbouwing wordt overgeplaatst naar andere locaties hebben geleid tot de samenwerking tussen Naturalis en Asito.