Online uitzending: de meest gestelde vragen over het Integratiediner

augustus 31, 2015 in Nieuws, Nationaal Integratiediner

Integratiediner - PeriscopeHet team achter het Nationaal Integratiediner maakte op 20 augustus een online uitzending, die te volgen was via Twitter en Periscope. Sander Haas, manager duurzaamheid bij initiatiefnemer Asito, vertelde alle ins en outs over het integratiediner en beantwoordde de meest gestelde vragen van de ruim 150 kijkers. 

Tijdens de uitzending vertelde Sander hoe het Integratiediner is ontstaan en wat het doel is van dit initiatief. Maar in het grootste deel van de sessie werd de kijker meegenomen in de voorbereidingen. Wie de sessie online volgde, kon zien dat er via de website een hoop praktische ondersteuning wordt gegeven aan de organisatoren van een integratiediner. Zo kun je op de pagina Partyplanner de toolbox met allerlei promotiemiddelen vinden, waarmee je jouw gasten kunt informeren en enthousiastmeren over het Nationaal Integratiediner. Organiseer je zelf met jouw organisatie een Integratiediner en wil je hiervoor ideeën opdoen? Het instructiefilmpje en het 10-stappenplan, die je ook in de toolbox op de pagina Partyplanner vindt, kunnen je hiermee een eind op weg helpen.

De presentatie van de online live-sessie kun je hier bekijken.

Veel gestelde vragen
In de week voor de online live-sessie kregen belangstellenden via Twitter de gelegenheid om vragen te stellen over het Nationaal Integratiediner. Ook gedurende de live sessie konden deelnemers vragen stellen via de Periscope-app of via Twitter. Deze vragen gingen zoal over de kosten en over het tijdstip van de diners. Een aantal kijkers vroeg zich af wanneer het decoratiemateriaal via de webshop te bestellen is. De hoogte van de kosten voor het organiseren van een Integratiediner ligt bij de organiserende partij zelf, het inschrijven van een diner is gratis. Onze tip is bij het beschikbaar stellen van een bedrag 10 euro per persoon aan te houden. Het tijdstip van het diner op donderdag 8 oktober mag de organiserende partij zelf bepalen. Het kan een diner zijn, maar het mag ook een ontbijt of lunch zijn. Wat de webshop betreft, deze is inmiddels gereed! De organisaties die zich hebben aangemeld voor het geven van een Integratiediner, krijgen een dezer dagen een link toegestuurd waarmee zij toegang krijgen tot de webshop.

Alle vragen die gesteld zijn tijdens de uitzending hebben we voor je verzameld op de pagina faq’s. Heb je zelf nog een vraag die er niet tussenstaat? Stel ‘m via de contactpagina; het organisatieteam geeft zo spoedig antwoord op jouw brandende vraag.

Delen