Online stemming voor 4 finalisten Best Practice Award geopend

Op donderdag 24 januari 2019 zal voor de zevende keer de Best Practice Award worden uitgereikt. Deze uitreiking vindt plaats op de Vakbeurs Facilitair. Vanaf vandaag is het mogelijk om online te stemmen op een van de Best Practices. “We vinden het belangrijk dat het publiek ook dit jaar weer zijn stem kan uitbrengen. Dat kan op twee manieren: via de online-stemming die vanaf vandaag beschikbaar is en tijdens het evenement op 24 januari 2019”, aldus Kees Blokland, voorzitter van de jury. “We doen dan ook een oproep aan iedereen om uw stem uit te brengen.”

De finalisten zijn…
De vier samenwerkingsrelaties die de jury heeft uitgekozen als finalist voor de Best Practice Award 2018 zijn (in willekeurige volgorde):

 • DeBasisFluvius, Toletto en Nederrijn Schoonmaak
  Kruisbestuiving door ketenintegratie
  Scholenkoepel DeBasisFluvius in Arnhem had genoeg van vieze en vervuilde toiletten. Om dit probleem bij de bron aan te pakken is een nieuwe, beter schoon te houden toiletgroep geïnstalleerd. Samen met de schooldirecteur bedacht schoonmaakster Wilma de Wilma’s Wervelende WC Wedstrijd, met als einddoel: wie weet de toiletten het schoonst te houden?
 • Gom Hospitality en Ibis Styles Haarlem City
  One team, one goal
  Ibis Styles Haarlem City hotel behandelt de schoonmakers van Gom niet als inleen maar als eigen personeel. Werknemers van Gom krijgen oprechte aandacht, worden bij het proces betrokken en gewaardeerd. Ze zijn een belangrijk deel van het proces en het team. Ibis vindt het de normaalste zaak van de wereld om de schoonmakers goed en fatsoenlijk te behandelen. Met als doel: een tevreden gast.
 • Toekomst Schoonmaakbedrijven, Hutten Catering en vanderLande Industries
  Samen aan de slag
  Opdrachtnemers Toekomst Schoonmaakbedrijven en Hutten Catering hebben samen met opdrachtgever VanderLande Industries bekeken in hoeverre het mogelijk is om schoonmakers extra uren in de catering en cateringmedewerkers extra uren in de schoonmaak te laten werken. Dit leidt tot bredere en duurzamere inzetbaarheid van schoonmaakmedewerkers en cateringmedewerkers én een hoger inkomen.
 • Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam
  Waardering voor de schoonmaker
  Een gelukkige schoonmaker is een goede schoonmaker, is de gedachte van UvA en HvA. Schoonmakers moeten zich dus gewaardeerd voelen. Daarom hebben de UvA en HvA met de schoonmakers gesproken om hen te vragen naar verbeter-mogelijkheden en knelpunten in een nieuw contract. Bij de aanbesteding is inschrijvers gevraagd hoe zij invulling gaan geven aan de feedback van de schoonmakers.

Al deze organisaties brengen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag Schoonmaak- en Glazenwassersbranche succesvol in de praktijk. Met als resultaten: verbeterde arbeidsomstandigheden, een versterking van de betrokkenheid van de schoonmaakmedewerker en een verbetering van de kwaliteit van het schoonmaakwerk.

Online stemming
U kunt hier uw stem online uitbrengen.

24 januari 2019
Alle Best Practices zullen zich presenteren tijdens de uitreiking van de Best Practice Award 2018. Deze uitreiking vindt plaats op donderdag 24 januari 2019 op Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs in Utrecht. Het event begint om 13.00 uur (tot circa 15.00 uur). De genomineerden geven ter plekke en in een videoboodschap aan waarom zij denken voor de Award in aanmerking te komen.

Aanmelden
U kunt zich via deze link aanmelden voor de Award-uitreiking. Een impressie van de Award-uitreiking 2017 vindt u hier.

Samen naar een sterkere keten
De Code Verantwoordelijk Marktgedrag werd op 21 juni 2011 geïntroduceerd om een einde te maken aan de doorgeschoten marktverhoudingen in de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Een initiatief waarmee de branche eerlijker en duurzamer kan werken. Alleen door actief samen te werken kunnen opdrachtgevers, werkgevers, werknemers en intermediairs in de branche een sterke keten vormen. De Code bevordert dat er bij het aanbesteden van schoonmaakwerk een goede balans ontstaat tussen prijs en kwaliteit, waarbij de kwaliteit van het werk een groter gewicht in de schaal gaat leggen. Dit bevordert ook het effectieve sociaal beleid. Al sinds enige tijd hebben ook andere branches zoals Catering, Beveiliging en Verhuizers de gedragscode ondertekend.

Best Practice Award
Al vanaf het begin van de Code organiseert de Code Schoonmaak een Award uitreiking. Doel is om de mooie voorbeelden over de toepassing van de Code aan een breder publiek bekend te maken. Om daarmee andere ondertekenaars op ideeën te brengen hoe de Code ook toegepast kan worden

 

 

×