O2G2 betreurt actie FNV schoonmaakpersoneel

januari 24, 2017 in Nieuws, Schoonmaakcao

aanbesteden - handen schuddenO2G2 heeft in de afgelopen maanden met de firma Dolmans een nieuw aanbestedingscontract afgesloten, waardoor er fors extra geïnvesteerd is in de schoonmaak. Dolmans is eind oktober 2016 daadwerkelijk gestart met de schoonmaak bij de scholen. Dolmans heeft onder andere met alle medewerkers individueel gesproken om tot maatwerk te komen. De aankondiging van acties door de FNV komt daarom als een verrassing. 

De afgelopen periode heeft Dolmans herhaaldelijke pogingen ondernomen om met de FNV en de betreffende schoonmakers in gesprek te komen. Helaas is dit tot op heden niet gelukt.

Opstartperiode
Ondanks het feit dat de reguliere overeengekomen opstartperiode van het nieuwe schoonmaakcontract van drie maanden voor Dolmans nog niet voorbij is, hecht O2G2j er waarde aan dat Dolmans met de schoonmakers en de FNV tot afspraken en oplossingen komt. Dolmans heeft kenbaar gemaakt dat ook graag te willen.

Maatwerk
De oplossingen zijn maatwerk en daarom vindt O2G2 het jammer dat er niet op de uitnodiging van Dolmans om hierover met elkaar in gesprek te gaan wordt ingegaan. O2G2 heeft aangeboden om daar eventueel een ondersteunende rol in te spelen.

Klik hier om meer informatie over de aanbesteding en de keuze voor Dolmans Groep.

Gerelateerd artikel: FNV-schoonmakers Groningse basisscholen wassen Dolmans en O2G2 de oren

Delen